G4Media.ro

Procurorul din dosarul 10 august, o nouă cercetare disciplinară declanșată de Inspecția…

Procurorul din dosarul 10 august, o nouă cercetare disciplinară declanșată de Inspecția Judiciară pentru că a criticat activitatea Secției Speciale

Inspecţia Judiciară (IJ) a anunţat, vineri, că a exercitat o nouă acţiune disciplinară faţă de procurorul militar Bogdan Pîrlog de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, în urma afirmaţiilor făcute de acesta într-un comunicat al Asociaţiei „Iniţiativa pentru Justiţie”, transmite Agerpers.

„Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Bogdan Ciprian Pîrlog, prim-procuror adjunct la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, pentru manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului Justiţiei, săvârşite în afara exercitării atribuţiilor de serviciu, abatere disciplinară prevăzută de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările ulterioare”, se precizează într-un comunicat al IJ transmis AGERPRES.

Din verificările efectuate, arată sursa citată, inspectorii judiciari au reţinut că susţinerile procurorului Pîrlog, cuprinse în comunicatul Asociaţiei „Iniţiativa pentru Justiţie” din 30 martie, „sunt false, au un efect defăimător cu privire la activitatea procurorilor Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie şi, ca atare, aduc atingere onoarei, probităţii profesionale, precum şi prestigiului Justiţiei”.

Acţiunea a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la angajarea răspunderii procurorului în cauză.

Pe 27 august 2018, Inspecţia Judiciară anunţa că a exercitat o acţiune disciplinară faţă de procurorul militar Bogdan Pîrlog de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, în urma unor comentarii făcute de acesta într-un articol publicat în ianuarie anul trecut.

Ce a spus Asociația Inițiativa pentru Justiție în comunicatul din 30 martie despre Secția Specială

  • ”În ceea ce priveşte Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, aceasta apare ca fiind înfiinţată din două motive principale: pe de o parte, pentru a asigura impunitatea magistraţilor corupţi, agreaţi de putere, cu riscul refacerii reţelelor de corupţie din anii ’90 şi din prima partea a anilor 2000, pe de altă parte, pentru a acţiona ca un organ represiv, care să poată fi folosit împotriva magistraţilor incomozi – aspecte cu privire la care magistraţii au atras atenţia încă de la momentul punerii în discuţie a înfiinţării acestei secţii speciale. Aceşti magistraţi au fost consideraţi alarmişti. Din păcate însă, după începerea activităţii secţiei speciale, temerile magistraţilor au fost confirmate, în special, de comunicările publice ale secţiei. Din aceste comunicări oficiale rezultă o discrepanţă între situaţia de fapt descrisă şi încadrarea juridică dată faptelor cercetate, discrepanţă pe care o poate remarca orice persoană care posedă cunoştinţe elementare de drept penal”
  • „S-a clamat că secţia specială pentru magistraţi va fi o unitate de elită. Constatăm însă că persoanele care au fost numite în cadrul acesteia nu fac parte din elita corpului procurorilor: actualul procuror-şef a avut o activitate de investigare nesemnificativă la un parchet de pe lângă o judecătorie mică, apoi a funcţionat ca procuror „de instanţă”, după care a ocupat o funcţie de conducere şi ulterior a funcţionat ca inspector judiciar”, potrivit sursei citate.

Sursa: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. IJ, etern slugi PSD.

  2. Sa speram ca oamenii din institutii care s-au razvratit impotriva ciumei rosii vor deveni managerii institutiilor respective. Aveti grija sa iesiti la vot!

  3. Ultimele zvarcoliri …

  4. Le va veni vremea si acestor nemernici sa fie judecati si sa raspunda pentru marsaviile lor alaturi de stapanii si sponsorii lor, mafiotii psd-isti. Si ceausescu s-a crezut vesnic si a sfarsit jalnic. Asa ca luati aminte, javrelor din csm si din ss.

  5. Asa se instaleaza dictatura,putin cate putin,lege cu lege.Vom ajunge sa vorbim in soapta cand spunem bancuri cu coana Vaselica sau cu Sectia Speciala(SS).Dar speram sa scapam de ei pana la Craciun.Doamne Ajuta !

  6. Procurorul Parlog , cercetat de catre IJ, condusa de o persoana acuzata de furt intelectual , actiune comandata de catre grupul de asalt asupra justitiei independente , , urmand ca SS, (care de mult timp trebuia desfiintata si care are in frunte un procuror cu dosar facut ptr. sustragere de documente din dosarul fostului consilier ec, al Premierei si inmanate acestuia)sa-l sanctioneze sau nu ,pe procurorul Parlog ptr.manifestari care ar aduce atingere prestigiului justititiei. Cum o mai fi asta justitie independenta si eficienta, cand relationarea persoanelor acuzatoare in cauza este evidenta, iar prestigiul justitiei este demolat zi de zi prin deciziile luate de catre aceste organisme , care in mod real ar trebui sa apere justitia si nu sa inchida gura unor procurori curajosi, profesionisti si eficienti.. Succes Dlui. Parlog. Poate va intelege si grupul dacuzator, ca demnitatea si onoarea nu se clameaza ci se sustin prin fapte.

  7. care mai este cota tzatzei florea pentru cazare gratuita la targsor?!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.