G4Media.ro

Procurorii DIICOT îi cer preşedintelui să nu îl numească pe Felix Bănilă…

Procurorii DIICOT îi cer preşedintelui să nu îl numească pe Felix Bănilă şeful lor

Adunarea Generală a DIICOT a votat astăzi cu 154 de voturi pentru, 47 împotrivă şi 17 voturi anulate să adopte un document şi să-l transmită preşedintelui României prin care să-i ceară să nu-l numească în funcţia de şef al DIICOT pe procurorul băcăuan Felix Bănilă, informează surse judiciare.

Foto: Felix Bănilă (InquamPhotos / Octav Ganea)

Motivul de respingere a lui Felix Bănilă de către procurorii DIICOT ar fi neconcordanţele dintre prestaţia slabă a acestuia în interviul dat în faţa Secţiei pentru procurori a CSM pe 5 iunie 2018 şi motivarea avizului pozitiv dat de Secţie, cu un vot de 4:3, dintre care unul al ministrului Justiţiei Tudorel Toader şi în care se vorbeşte de „profesionalismul” procurorului Bănilă. Potrivit aceloraşi surse, procurorii DIICOT susţin în scrisoarea către preşedinte că această neconcordanţă ar fi un viciu care afectează legalitatea procedurii de numire a procurorului şef DIICOT.

Un exemplu dintre reproşurile pe care i le aduc procurorii DIICOT candidatului Felix Bănilă ar fi că acesta nu a putut răspunde unei întrebări formulate de unul din membrii Secţiei pentru procurori referitoare la Moneyval (organismul Consiliului Europei pentru combaterea spălării banilor şi a finanţării terorismului) sau Greta (organismul Consiliului Europei pentru combaterea traficului de fiinţe umane).

În scrisoarea către preşedinte, procurorii mai spun că şeful DIICOT trebuie să fie un om putemic, nu unul pe placul tuturor, care să aibă curajul să se împotrivească dacă se fac presiuni asupra lor. Procurorii DIICOT îi transmit preşedintelui că statul de drept nu are durata de viaţă a mandatului unui ministru numit politic şi că s-au obişnuit să lucreze într-un stat de drept garantat, de 11 ani de când România face parte din Uniunea Europeană.

Citeşte mai multe aici despre presaţia în faţa CSM a procurorului Felix Bănilă, cel propus de ministrul Justiţiei Tudorel Toader pentru funcţia de şef al DIICOT.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. ar putea sa faca un gest extrem , de genul sa-si dea demisia cu totii, binenteles o sa bucure enorm pe hotii din Romania/parlament in special, dar o sa fie o lovitura de imagine impotriva lui Dorel & PSD+ALDE+UDMR

 2. Bărbatul Bănilaa trebuie să-si facă o introspectie a sa, să gândească serios asupra postului de sef DIICOT, să analizeze această opinie a procurorilor cu care urmeaza să lucreze si să tragă singur o concluzie cinstită, dacă mai preia aceasta functie. Fii bărbat Bănilă ! nu intra in mocirlă pentru bani si o putere pe care nu o vei avea …căci dipozitiile unui sef fără oamenii din subordine este inaplicabilă ! NU te lua după Tudorel Toader, puterea trebuie sa fie exercitată prin oameni, nu fără ei ! Nu vei putea să-i dai afară pe toti procurorii, căci experienta lor nu este ca la partid si nici ca la functionarii din Min. Justitiei. Aici este vorba de infractiuni concrete, de crima organizată si retelele lor nu le vei putea avea dacă ii dai afară. Intelegi că in aceasta meserie nu poti lucra cu oameni ai partidului, băiatule ?!

 3. Jos cu banditii bolșevici si slugile lor din justiție ! Jos cozile de Baltag !

 4. Exact ce spuneti voi despre cei pe care ii urâți din ficați.cred ceilalți oameni despre cei pe care ii divinizati.Doar procentul diferă.Aveti tot dreptul,așa este normal in democrație.Mult succes!

  • Cu credinta, la Biserica!
   Normal, in democratie, este sa sustii opinii cu argumente, nu cu ficati si cu personaje divine. Cred ca se gasesc carti de popularizare a teoriei democratiei. Incearca una, nu-ti poate face rau …

   Un lucru e clar: consecventa nu e prietena ta, deloc! Ieri o dadeai cu marxismul (plus-valoarea), azi cu dumnezeirea … atata coerenta ne emotioneaza! Revin cu o intrebare (nu e ironica): ai proprietatea cuvintelor pe care le folosesti? Sau poate …. Viorica, tu esti!?

 5. Cum Dumnezeu sa muncesti pentru un sef mai slab pregatit ca tine si sa il mai si aplauzi??? Din fericire inca mai sunt si persoane care refuza acest lucru in Romania! Cand vor disparea cei ca ei sa stiti ca e dictatura.

  Momentan Banila pare mai bun de sef de CAP decat la DIICOT. Are un discurs perfect aliniat culturilor de toamna si prinsului de muste si mai putin pentru stabilirea de strategii si operatiuni prin care sa prinda infractori, teroristi, grupari de crima organizata….