G4Media.ro

Procurorii de la Chișinău l-au trimis în judecată pentru corupție pe deputatul…

Sursa foto: Moldova.org

Procurorii de la Chișinău l-au trimis în judecată pentru corupție pe deputatul și fostul director al Aeroportului Chișinău, Petru Jardan

Procurorii din Republica Moldova au trimis, luni, în judecată dosarul deputatului și fostului director general interimar al Întreprinderii de Stat „Aeroportul Internațional Chișinău”, Petru Jardan, pentru acuzațiile de ”abuz în serviciu” în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor aeroportului în perioada concesionări acestui obiectiv strategic în 2013. Petru Jardan e membru al Partidului Șor, de orientare pro-rusă și anti-reformistă.

Împreună cu Petru Jardan, procurorii l-au mai trimis în judecată și pe fostul director al departamentului financiar-administrativ. Cei doi sunt acuzați că începând cu 24 decembrie 2013 ar fi acționat de comun acord și cu intenție în vederea tăinuirii și nerespectării de către întreprindere a primelor de asigurare achitate unei companii de asigurări, prin neluarea la evidență contabilă a acordul adițional la contractul de bază. Prejudiciul acțiunilor celor doi a constituit suma de 3,7 milioane de lei [in jur de 400.000 de euro la valoare din 2013].

Cei doi inculpați pledează nevinovați și sunt cercetați în libertate.

În urmă cu circa trei luni, Petru Jardan a fost ridicat din Parlamentul Republicii Moldova, după ce Procurorului General Alexandr Stoianoglo a cerut ridicarea imunității deputatului, iar pentru recuperarea prejudiciului cauzat prin comiterea infracțiunii, procurorii au instituit sechestre pe bunurile acestuia estimate la peste 2,6 milioane de lei.

Jardan a rămas fără imunitate pe 22 martie, după ce 68 de deputați au votat pentru ridicarea acesteia.

Guvernul de la Chișinău a cedat dreptul de gestiune a Aeroportului Internaţional Chişinău, pe o perioadă de 49 de ani, companiei „Avia Invest” în 2013. Această companie era controlată din umbră de către de către oligahul fugar în prezent, Ilan Șor.

Contractul de consesiune a Aeroportului Internațional Chișinău a fost semnat pe 30 august 2013, iar „Avia Invest” – compania conseionară- a fost fondată cu 28 de zile înainte – pe data de 2 august 2013.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. SI NE DOARE IN C…DE DEPUTATUL DIN MOLDOVA SAU NU MAI AVETI DESPRE CE SA SCRIETI.