G4Media.ro

VIDEO Procurorii au început cercetarea la fața locului în cazul incendiului de…

VIDEO Procurorii au început cercetarea la fața locului în cazul incendiului de la Spitalul județean din Piatra Neamț

O echipă formată din procurori de la Parchetul General, poliţişti şi specialişti în investigarea incendiilor au demarat, duminică dimineaţa, cercetarea la faţa locului în cazul incendiului de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ.

Ancheta este condusă de procurorul Marius Iacob de la Parchetul General, cel care s-a ocupat în trecut de cercetările în cazul Colectiv sau incendiul de la Maternitatea Giuleşti.

Marius Iacob a declarat duminică faptul că cercetarea la faţa locului ar putea dura şi două zile, iar la aceasta participă specialişti în incendii de la INSEMEX Petroşani, specialişti de la Institutul Naţional de Criminalistică şi de la Poliţia Română.

„Este o echipă complexă de cercetare, pentru că vrem să stabilim cu exactitate ceea ce s-a întâmplat, să stabilim toate detaliile care sunt foarte importante în economia cazului. Cercetare la faţa locului ar putea dura mai multe zile, ar putea dura şi două zile. Vom intra echipaţi corespunzător şi vom lua toate măsurile de prevenţie, pentru a elimina riscurile în aceste cercetări”, a spus Iacob.

Procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în legătură cu împrejurările în care a izbucnit incendiul de la Secţia ATI din incinta Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, soldat cu 10 morţi, ancheta fiind preluată de Parchetul General.

Iniţial, dosarul a fost deschis de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, ancheta fiind preluată apoi Parchetul General.

„Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va prelua ancheta în cazul incendiului de la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Cauza a fost înregistrată iniţial pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, care s-a sesizat din oficiu, fiind dispusă începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, anunţă Parchetul General.

Sâmbătă seară, în jurul orei 18,30, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ a avut loc un incendiu care a afectat secţia de ATI unde erau internaţi, în două saloane, 17 pacienţi.

În incendiu au murit 10 persoane aflate în ATI, iar un medic anestezist a suferit arsuri grave. Alţi şase pacienţi internaţi au fost duşi la Spitalul Mobil de la Leţcani, care este unitate suport COVID. Medicul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, rănit în incendiu, este transferat, duminică, la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles, pentru tratament de specialitate. Potrivit ministrului Sănătăţii, ceilalţi pacienţi au patologie medie sau uşoară şi sunt internaţi pe secţii.

Sursa foto: Exploziv TV Neamț

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Prizele de 220V probabil sunt la locul lor

 2. Asa si?O sa fie acelasi rezultat:nimic.Nimeni nu o sa raspunda pt aceasta tragedie.Procurorii s-au dus acolo pt imagine ca sa zica lumea ca fac si ei ceva.Din experientele anterioare vom vedea ca tot ala neînsemnat o sa fie de vina.Cei cu adevărat vinovati vor fi bine mersi in continuare si nu ii v-a deranja nimeni,vor fi promovați în funcții.Unde este spitalul de arși care se lăudau că il fac?Nicăieri.Jigodia de Arafat este tot in functie si face ce stie mai bine:afaceri.Pe Arafat ar trebui sa il anchetați primul bai capete de gumă!Dar la cât sunteti de „bine pregătiți” vai de capul nostru.Justitie de rahat pe care o faceti!!Pacat de acei oameni care au murit indiferent de varsta.

 3. „procurorii au inceput cercetarea” si vor continua…. ca la Colectiv!!
  Ne auzim pe subiect inca peste CATI Ani??!!

 4. Au inceput cercetarea sau musamalizarea?

 5. Asa-i ca nubstii cum arata un steker de 380?!

 6. „La Spitalul Județean Piatra Neamț au ars pacienții în secția ATI. La Deva, șefii CJ Hunedoara au inaugurat Secția Cardiologie fără avizele ISU! În țara lui ”las’ că merge și așa!”
  De către Informatia Vaii Jiului -duminică 15 noiembrie 2020
  Situația tragică de la Spitalul Județean Piatra Neamț, instituție sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Neamț condus de Ionel Arsene (PSD) se poate repeta, din păcate, și în alte zone din țară, inclusiv în județul Hunedoara. Din cauză că unii trăiesc în continuare în țara lui “las’ că merge și așa!”.
  Să luăm exemplul Spitalului Județean de Urgență Deva, instituție sanitară administrată, inclusiv în ceea ce privește numirea managerilor, de Consiliul Județean Hunedoara, condus de Laurențiu Nistor (președintele PSD Huneodara). Există similitudini între cele două spitale, cel din Piatra Neamț și cel din Deva și nu numai în ceea ce privește numărul mare de manageri numiți într-un timp scurt de administratorii spitalului.
  La Piatra Neamț se vorbeste, inclusiv la nivel oficial, de ”probleme de securitate la incendii”. Si nu de ieri – de azi. De doi ani problema era si ”asumata”. S-au alocat bani pentru mutarea sectiei, dar acest lucru nu s-a întâmplat.
  La Deva, social – democrații, colegii lui Ionel Arsene de la Neamț, au inaugurat în plină campanie electorală secția de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Deva, cu (pe atunci) deputatul Laurențiu Nistor (acum președinte al CJ Hunedoara) în prim plan, fără ca secția să aibă avizul absolut necesar al ISU Hunedoara. De dragul imaginii electorale, au pus în pericol siguranța și chiar viața pacienților și a personalului medical. Cine răspunde totuși? Pentru că nu, nu ”merge și așa”!
  Situația de la Deva este extrem de gravă, mai ales privită în oglindă cu ceea ce s-a întâmplat la Piatra Neamț.
  Iată comunicatul Prefecturii Hunedoara din data de 24 septembrie care descrie, in extenso, tocmai ce am explicat succint anterior:

 7. Iacob nu e ala care s-a ocupat de Elodia, e clar impresia s-a format!