G4Media.ro

Procurorii au deschis anchetă penală în cazul managerului azilului de bătrâni din…

Procurorii au deschis anchetă penală în cazul managerului azilului de bătrâni din Galați

Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați anunță, marți, înregistrarea unui dosar penal pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor în cazul focarului de infecție de la Căminul pentru persoane vârstnice Sf. Ilie din Galați. Azilul este acum în carantină după ce mai mulți vârstnici au fost confirmați pozitiv cu COVID- 19, iar două persoane au murit.

Comunicatul integral al Parchetului

”La data de 07.04.2020, s-a înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, dosarul penal nr. 2149/P/2020, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin.2,3,4,6 Cod penal, constând în aceea că directorul Căminului pentru persoane vârstnice Sf. Ilie Galați, care a intrat în contact cu o persoană reîntoarsă în țară dintr- un stat aflat pe lista celor cu peste 500 de cazuri confirmate de infecție cu coronavirus COVID-19, nu a luat toate măsurile legale pentru prevenirea și combaterea bolilor, continuându-și activitatea în cadrul centrului, fapt ce a condus la infectarea cu coronavirus COVID-19 a nțai multor persoane vârstnice din cele 130 cazate în centru.
Precizăm că măsurile dispuse în prezenta cauză reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

Context

Coronavirusul ar fi fost adus în căminul de la Galați de cea care deține afacerea. Femeia a fost infectată de soțul ei care luna trecută a călătorit în Turcia, stat de pe lista celor cu peste 500 de cazuri confirmate de infecție cu COVID-19. După cum a rezultat din ancheta epidemiologice declanşată de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, virusul a ajuns la azilul unde erau găzduite 130 de persoane după data de 20 martie, pacientul zero fiind chiar directoarea centrului, potrivit Adevărul.ro.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Simplu, puscarie la d-l director. minim 5 ani per fiecare mort.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.