G4Media.ro

Procuror în dosarul Ruby: Berlusconi obișnuia să-și înveselească sistematic serile, găzduind în…

Sursa Foto: Il Messagero

Procuror în dosarul Ruby: Berlusconi obișnuia să-și înveselească sistematic serile, găzduind în propria casă grupuri de sclave sexuale plătite

Rechizitoriul procesului Ruby ter privind faimoasele „cine elegante” ale lui Silvio Berlusconi pe vremea când era premier, soseşte de-abia astăzi, după 8 ani. Procesul este intentat fondatorului formaţiunii Forza Italia și împotriva altor 28 de inculpați, dintre care aproximativ douăzeci sunt foști invitați ai seratelor de la Arcore, precum Karima El Mahroug (Ruby), care ar fi fost „recompensaţi” cu bani și cadouri pentru a aduce în procesele Ruby varianta „cinelor elegante”. Ancheta s-a închis în 2015.

„Faptele au fost deja încredinţate istoriei, indiferent de aprecierile noastre și cele ale apărării, acest fapt nu mai este al nostru, ci aparţine istoriei: premierul în funcție obişnuia să-şi înveselească sistematic serile găzduind grupuri de dame de companie, sclave sexuale pe care le plătea”. Aşa a explicat procurorul adjunct Tiziana Siciliano în rechizitoriul procesului milanez în dosarul Ruby ter, în care a vorbit şi despre „mituirea martorilor”, adică așa-zisele „olgettine”.

Fete care, a adăugat Siciliano, „l-au binedispus, unele au petrecut noaptea cu el și aceste fapte, închise printr-o sentinţă definitivă, s-au cristalizat ca fapt istoric certificând activitatea unui sistem consolidat de prostituție”.

Iniţial, Siciliano declarase că în dosarul Ruby ter este judecat un bărbat care se afla „la preşedinţia Consiliului de Miniştri”, unul dintre „cei mai bogați oameni din lume”, care „avea puterea de a schimba soarta statului” și care astăzi, în schimb „este un mare bătrân bolnav”, a cărui „viață privată o cunoaștem din cauza interesului jurnalistic și o privim cu duioşie și compasiune”.

În rechizitoriu, Berlusconi este descris ca un om „care ar fi putut avea lumea la picioare, care a avut prieteni de calibrul lui cu Putin, cel care îngenunchează acum lumea”, însă cel pe care-l judecăm astăzi „este un mare bătrân, un om bolnav”. „Între Palazzo Grazioli, Villa Certosa și Villa San Martino s-a consumat ceva medieval, de tipul poveștilor lui Boccaccio, incredibil, discutabil din punct de vedere moral”, a conchis procurorul Siciliano.

Lui Imane Fadil, unul dintre martorii cheie ai acuzării în procesele din dosarul Ruby, care a murit în 2019 de o boală rară, „i-a fost frică, o teamă care a însoțit-o până la moarte, teama că anturajul în care se afla era cu adevărat puternic şi periculos”, a explicat procurorul adjunct Tiziano Siciliano în rechizitoriul procesului Ruby ter. Fadil a „alimentat în noi o dorință profundă de dreptate”, pentru că aceste „crime de o gravitate extraordinară rănesc” nu doar justiția, ci și „persoanele”.

„Epoca noastră privește cu dezgust această violență oribilă comisă împotriva femeilor”, a spus procurorul sicilian, referindu-se în special la depozițiile Ambrei Battilana și Chiara Danese, două dintre tinerele care, împreună cu Imane Fadil, au fost martori cheie ai urmăririi penale, reconstituind serile «bunga-bunga» din reşedinţa de la Arcore unde, a adăugat procurorul, Emilio Fede «le-a oferit sultanului», adică lui Berlusconi, «pentru a completa haremul».

Tinerele care au participat la serile de la Arcore, a explicat Siciliano, erau „toate fete foarte tinere, eu am copii și știu că tinerețea trebuie protejată, iar acest proces ne face să înţelegem că frumuseţea nu ajută, pentru că dacă nu ai instrumente culturale sau o familie care să te protejeze, devii victima predestinată a prădătorilor de tot felul cărora le este ușor să te manipuleze”.

În acele seri, în preajma lui Berlusconi „mişunau– a adăugat procurorul – o serie de personaje care exploatau frumusețea fetelor, care le miroseau frumusețea, le-o vindeau, e ceea ce face Fede (faimos jurnalist italian), e oribil să vezi și să auzi aceste lucruri, epoca noastră priveşte cu dezgust la această violență săvârșită împotriva femeilor, împotriva subiecților cu foarte puține posibilități de a se apăra”.
Acum, cuvântul îi va reveni procurorului Luca Gaglio, iar rechizitoriul se va închide în data de 25 mai.

Sursa: Il Messagero/ Rador/ Traducerea: Cătălina Păunel

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Prin definitie, sclavul nu este platit. Daca este platit, devine angajat sau prestator de servicii.

  2. „Justiţia” din Italia… mda… au lălăit-o ca în Dosarul Revoluţiei. Acum o să o bage pe aia că e prea bătrân… şi a scris cărţi şi are famiglie…

  3. Pana acuma va manjeati pe la guriță cu corectitudinea politică iar acum o aruncați cu ‘sclav sexual’, pai progresul folosește termenul de ‘lucrător sexual’, ce înseamnă asta???

  4. Boală rară…. Așa îi zice acum ceaiului rusesc…