G4Media.ro

Procesul jurnalistului american Evan Gershkovich, judecat în Rusia pentru spionaj, va avea…

Sursa foto: Natalia KOLESNIKOVA / AFP

Procesul jurnalistului american Evan Gershkovich, judecat în Rusia pentru spionaj, va avea loc cu uşile închise

Procesul din Rusia al reporterului american deţinut Evan Gershkovici va începe la 26 iunie şi se va desfăşura cu uşile închise, au anunţat luni agenţiile de presă ruseşti de stat TASS şi RIA, citând un comunicat al tribunalului, relatează agenția Reuters, preluată de News.ro.

Săptămâna trecută, procurorii au declarat că dosarul Gershkovich va fi judecat de un tribunal din oraşul Ekaterinburg din Urali, unde reporterul a fost arestat în martie 2023 sub suspiciunea de spionaj.

El neagă acuzaţiile.

Săptămâna trecută, procurorii ruşi au declarat că au trimis în judecată dosarul reporterului de la The Wall Street Journal, care a fost reţinut anul trecut, după ce au ajuns la concluzia că acesta a colectat informaţii pentru Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) a SUA despre o fabrică de tancuri din Rusia.

Evan Gershkovich, în vârstă de 32 de ani, a fost arestat la 29 martie 2023 în oraşul Ekaterinburg din Urali, sub acuzaţia de spionaj, care se pedepseşte cu până la 20 de ani de închisoare, după ce FSB, principala agenţie succesoare a KGB, a declarat că l-a prins „în flagrant” încercând să obţină secrete militare.

Gershkovich, primul jurnalist american arestat în Rusia pentru acuzaţii de spionaj de la Războiul Rece încoace, se află în prezent în detenţie preventivă la Moscova şi a fost subiectul unor discuţii de schimb de deţinuţi între Moscova şi Washington, care au rămas până acum fără rezultat.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...