G4Media.ro

Procesul Băsescu – SPP: Se amână pronunțarea pentru 14 iunie / RAAPPS…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Procesul Băsescu – SPP: Se amână pronunțarea pentru 14 iunie / RAAPPS anunță că îl va evacua pe fostul președinte în 1 iunie

Sentința procesului intentat de fostul președinte Traian Băsescu împotriva Serviciului de Protecție și Pază (SPP) se amână pentru data de 14 iunie.

„Amână pronunțarea cauzei pentru data de 14 iunie 2022. Se atacă împreună cu fondul cauzei. Pronunțată astăzi, 31.05.2022 prin punerea soluției la dispoziția părtilor prin intermediul grefei instanței, conform art.396, alin.2 NCPC”, s-a anunțat în încheierea ședinței de marți.

Regia Autonomă Administrația Patrimoniului de Stat (RAAPPS) a anunțat marți printr-o precizare că ”termenul de eliberare a imobilului expiră în 5 zile de la data luării la cunoștință de către chiriaș, respectiv în data de 1 iunie 2022”.

”În situația în care imobilul nu va fi eliberat și predat după expirarea termenului sus menționat, Regia Autonomă <Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat> va formula acțiune în evacuare la instanța competentă, conform dispozițiilor legale”, se anunță în precizare.

RAAPPS susține că ”efectuează toate demersurile prevăzute de lege în vederea obținerii titlului executoriu pentru eliberarea de către fostul Președinte al României, Dl. Traian Băsescu a reședinței oficiale, asigurându-se totodată că sunt respectate toate dispozițiile legale în materie, precum și drepturile fundamentale și constituționale, respectiv dreptul la viața intimă și privată, drepturi garantate de Constituție oricărui cetățean al României”.

Traian Băsescu a deschis la Curtea de Apel Bucureşti un al doilea proces împotriva Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), în care solicită anularea deciziei prin care i-a fost retras dispozitivul de protecţie şi pază cuvenit foştilor preşedinţi. Este al doilea proces deschis de Traian Băsescu, după cel în care a solicitat judecătorilor suspendarea efectelor hotărârii SPP, relatează Agerpres.

În calitate de şef al statului, în perioada 2004 – 2014, Traian Băsescu beneficia de o serie de privilegii. Astfel, el a primit în folosinţă gratuită o vilă de protocol pe strada Gogol din Sectorul 1 al Capitalei, avea indemnizaţie şi dispozitiv de protecţie şi pază de la SPP.

În baza Legii nr. 406/2001, modificată ulterior, foştii preşedinţi pierd dreptul la aceste beneficii dacă o instanţa a constatat prin decizie definitivă că au avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia.

Cum Traian Băsescu a primit în luna martie, la Instanţa supremă, o decizie definitivă că a fost colaborator al Securităţii, RA-APPS l-a notificat că are la dispoziţie 60 de zile să părăsească vila de protocol, iar pe 28 martie, SPP l-a anunţat că nu mai beneficiază de dreptul la protecţie şi pază din partea Serviciului.

Traian Băsescu nu a părăsit încă vila de protocol şi a deschis două procese în instanţă împotriva SPP.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Dramatic! Un bețiv turnător scos din casă… Păcat că nu mai există OTV…dar poate-poate A3 să facă față.