G4Media.ro

Procedura prin care o școală va trece în scenariul galben sau roșu,…

Procedura prin care o școală va trece în scenariul galben sau roșu, reglementată prin Ordonanță de Urgență – proiect. Se modifică și Definitivatul 2021

Procedura prin care o școală va trece de la învățarea față în față la școala online, adică din scenariul verde în scenariul galben sau roșu, este reglementată printr-un proiect de Ordonanță de Urgență publicat de Ministerul Educației.

Proiectul a mai fost în dezbatere în luna iulie, a fost retras și refăcut, iar în ședința de Guvern de vineri a fost prezentat în primă lectură. Ordonanța modifică și o serie de articole din Legea Educației.

Proiectul se numește „Ordonanța de Urgență privind luarea unor măsuri pentru buna funcționare a sistemului de învățământ și pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr.1/2011.” Pe scurt, acesta prevede modalitatea în care o școală poate trece la învățarea online.

După aprobarea acestei OUG, Ministerul Educației și Ministerul Sănătății trebuie să publice în termen de 5 zile măsurile de organizare a activității în cadrul unităților și instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică, prevede textul propunerii de act normativ.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Foto: pexels.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...