G4Media.ro

Problemă serioasă la metrou după o fisură a șinei: Restricții de viteză…

Problemă serioasă la metrou după o fisură a șinei: Restricții de viteză pe magistrala Berceni-Pipera

Metrorex anunță că în cursul zilei de astăzi trenurile de metrou vor circula la intervale mai mari pe Magistrala 2, care leagă cartierele-dormitor din sudul Capitalei şi zonele de birouri din nord, precum Aviatorilor, Barbu Văcărescu-Floreasca, Pipera. “La controalele efectuate de către specialiștii Metrorex, a fost identificată o fisură a șinei în zona stației Pipera. Echipele tehnice au procedat la consolidarea acesteia și a fost introdusă o restricție de viteză. Situația va fi remediată total în această noapte”, transmite Metrorex. Până atunci trenurile de metrou vor circula cu o ușoară decalare, de 2 minute față de graficul de circulație obișnuit.

Nu este prima problemă apărută recent pe Magistrala Berceni-Pipera. În urmă cu nici o săptămână Metrorex anunța că din cauza dereglării unui sistem electric și a scoaterii din circulație a unui tren timp de o oră pe Magistrala 2 trenurile au circulat cu întârzire de aproximativ 8 minute față de graficul de 3 minute.

Deoarece problema a apărut în cursul dimineții, când se înregistrează un vârf de trafic, s-a produs aglomerație.

“Bugetul Metrorex prevede sume alocate pentru reparații. Pentru că, după cum știți, primește subvenție de la bugetul de stat. Am vorbit dimineață cu domnul Șodorescu. Este vorba de magistrala 2, un releu de la depoul Berceni. L-am trimis la fața locului să ia măsurile care se impun și să aibă mereu echipa acolo, că am înțeles că e a treia oara când se defectează. Sper să nu fie ceva intenționat”, declara cu acea ocazie ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Magistrala Berceni-Pipera va fi modernizată cu bani europeni

38,5% dintre cei care au folosit anul trecut metroul au circulat pe magistrala Berceni-Pipera. În 2018, numai pe această magistrală de metrou au fost validate un număr de 69,46 milioane de călătorii, cu aproape 771.000 mai multe ca în 2017. Este singura magistrală de metrou care a înregistrat o creștere a traficului în 2018.

Metrorex pregătește modernizarea celor 18,68 de kilometri de şină dintre Pipera şi Berceni cu bani europeni.

“Valoarea estimată pentru înlocuirea căii de rulare pe întreaga Magistrală 2 de metrou (18,68 km cale dublă) şi a instalaţiilor de infrastructură aferente este de 104 mil. euro fără TVA”, potrivit unui răspuns transmis de Metrorex la solicitarea G4Media.

Odată începute lucrările vor dura 4 ani.

“De asemenea, avem in strategie sa lansam studiile de fezabilitate pentru extinderea magistralei spre Pipera si spre Berceni, pana la soseaua de Centură”, declara în urmă cu patru luni directorul general al Metrorex, Dumitru Șodolescu.

Recent, Comisia Europeană a aprobat alocarea a 97 milioane euro pentru modernizarea Magistralei 2 de metrou. Această magistrală a fost inaugurată în perioada 1986-1988.

Foto: Aglomerație la metrou (InquamPhotos)

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Cred ca pana la un accident serios de metrou nu mai e mult timp daca va continua asa!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.