G4Media.ro

Problema examenelor în timpul Covid-19: ce au făcut și ce soluții analizează…

Problema examenelor în timpul Covid-19: ce au făcut și ce soluții analizează mari universități din Marea Britanie, Hong Kong sau Singapore

Una dintre principalele probleme care îi frământă pe profesorii din mediul universitar este, în acest moment, ce se va întâmpla cu examenele și evaluarea studenților, în cazul în care se va prelungi criza cauzată de epidemia Covid-19 și, implicit, instituțiile de învățământ rămân închise prea mult. Situația este una fără precedent atât pentru instituțiile românești de învățământ superior, cât și pentru majoritatea covârșitoare a universităților de afară. Ce soluții au găsit instituții din Marea Britanie, Hong Kong – provincie cu experiență în domeniu – sau alte state și regiuni unde lucrurile se mișcă deja?

Problema de sănătate este în acest moment prioritatea zero a tuturor statelor afectate de pandemia COVID-19. Pe fondul deciziilor care privesc izolarea cetățenilor și închiderea școlilor și universităților, luate de numeroase state, se detașează însă încă o problemă: cea a perspectivei tinerilor. Problema examenelor de admitere, de final de an sau de final de facultate, este arzătoare atât pentru studenți, interesați de continuitatea cursurilor, de recunoașterea propriilor realizări și de resursele cheltuite deja pe taxe etc., cât și pentru universități, afectate organizațional, financiar și de perspectiva unui flux redus de studenți, pe viitor.

Cum procedează și ce opțiuni analizează universități care se mișcă deja

În Marea Britanie, cele mai multe instituții de învățământ superior – Universitatea din Cambridge, de exemplu, au decis anularea examenelor din primii ani de facultate și înlocuirea lor cu alte soluții, dar nu au anunțat încă ce vor face cu examenele finale, din ultimul an sau din anii de cercetare. Aceste decizii urmează să fie anunțate în perioada imediat următoare.

Pe de altă parte, unele universități sau facultăți au luat deja decizii. Universitatea din Oxford, care a anulat sau amânat la rândul său examenele din primii ani și anii intermediari, a decis, pentru prima dată în istoria sa de aproape 1.000 de ani, să înlocuiască examenele scrise cu alte forme de evaluare – fie examene la distanță, în care studenții au acces la resurse de învățare, fie proiecte de durată mai lungă (pe parcursul a câtorva zile), fie un amestec al celor două opțiuni.

Citește tot articolul pe EduPedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.