G4Media.ro

Privatizarea din Transnistria: oligarhii apropiați de Rusia au cumpărat industria prin firme…

Privatizarea din Transnistria: oligarhii apropiați de Rusia au cumpărat industria prin firme deschise în Germania

Oligarhii Viktor Gușan și Ylia Kazmaly, cei care controlează de facto Transnistria și sunt patronii holdingului Sheriff, și-au întins afacerile în toată Europa, dar și în Rusia. De la echipamente de comunicații și televiziune până la imobiliare, caviar și textile, micul imperiu transnistrean Sheriff este legat ombilical de țări din Europa.

Ei au reușit să cumpere cele mai importante active ale statului după pretinsul proces de privatizare în Transnistria, utilizând firme din Germania unde apar ei înșiși ca acționari, arată o investigație a portalului Anticoruptie.md.

Afacerile oliharhilor transnistreni Viktor Gușan și Ilya Kazmaly în Germania, Cipru și Rusia, sunt administrate de o serie de angajați, prieteni și parteneri legați la rândul lor direct sau indirect de Moscova. Unele dintre firmele în care sunt implicați aceștia și partenerii lor sunt acuzate că ar face propagandă pentru extrema dreaptă din Germania, respectiv Partidul Alternativa pentru Germania (AfD). (Foto: Tiraspol Transnistria / DW)

Citește tot articolul pe Anticoruptie.md

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. reamintim,miliardaru plahotniuk se declara MARTIAN……
    (l-au intrebat ce e el:moldovean,ucrain,rus?)

  2. „Ei au reușit să cumpere cele mai importante active ale statului după pretinsul proces de privatizare în Transnistria”

    despre ce stat vorbim? transnistria nu e recunoscuta de nimeni ca stat, nici macar de rusia. iar republica moldova, statul de jure, nu are controlul in stanga nistrului, si nu a organizat niciun proces de privatizare.

    cei doi oligarhi au cumparat de la reprezentantii separatistilor care detin controlul asupra transnistriei unitati de productie din regiunea separatista. veniturile au fost incasate tot de separatisti, deci…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.