G4Media.ro

Principalii actori de opoziție din Republica Moldova caută o soluție comună la…

Sursa Foto: Colaj G4Media.ro

Principalii actori de opoziție din Republica Moldova caută o soluție comună la prezidențiale pentru a o învinge pe Maia Sandu

Mai mulți politicieni din opoziție, inclusiv Igor Dodon, Ion Chicu, Irina Vlah, Vlad Filat, Tudor Ulianovschi și reprezentanții lui Ion Ceban, liderul Mișcării Alternativa Națională, s-au întâlnit săptămâna trecută pentru a pune la punct o strategie comună în contextul alegerilor prezidențiale din 20 octombrie, transmite Ziarul Național, citat de Rador Radio România.

Liderii partidelor de opoziție vor ca actuala președintă pro-occidentală Maia Sandu să fie învinsă cu orice preț la prezidențialele din toamnă.

La întrevederea reprezentanților opoziției a participat și fosta patroană a postului Tv8, Natalia Morari, concubina fugarului Veaceslav Platon, dar și de colegul acesteia, Valeriu Ostalep, potrivit sursei citate.

Liderul socialiștilor Igor Dodon, inculpat în mai multe dosare penale, a menționat că cele șase formațiuni vor decide, în următoarele două săptămâni, dacă vor avea un candidat comun la alegerile prezidențiale din toamna curentă, care să o învingă pe Maia Sandu.

„Săptămâna aceasta ne-am întâlnit cu liderii altor partide de opoziție. Eu le-am spus că noi, socialiștii, suntem pregătiți să sprijinim un candidat comun la prezidențiale. În următoarele două săptămâni, urmează să decidem dacă vom merge cu un candidat comun sau nu. O altă opțiune e ca să mergem toți, dar să nu ne atacăm reciproc. Totodată, în turul II să susținem toți candidatul opoziției. Cred că în următoarele două săptămâni trebuie să ieșim cu o decizie. Cine va fi acest candidat, ce candidați vor fi… Pe parcursul acestor două săptămâni trebuie să existe o claritate”, a declarat Dodon în cadrul unei intervenții video pe rețelele de socializare.

Socialistul a recunoscut faptul că întrevederea celor șase reprezentanți ai partidelor de opoziție a fost monitorizată și de mama copilului lui Veaceslav Platon.

„La întâlnire au participat în calitate de observatori Ian Lisnevschi, Valeriu Ostalep și Natașa Morari. Un semnal foarte bun pentru stat e ca există un dialog bun și ne mișcăm pe o strategie comună. Sunt convins că vom elabora o strategie comună, în baza căreia vom acționa mai departe”, a conchis Dodon.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...