G4Media.ro

Primul traseu tematic într-o pădure virgină din țară, la Șinca Veche

Primul traseu tematic într-o pădure virgină din țară, la Șinca Veche

Propark Fundația pentru Arii Protejate împreună cu Ocolul Silvic Pădurile Șincii au creat primul traseu tematic într-o pădure virgină din țară la Șinca Veche, județul Brașov, transmite Rador. Astfel, asociația îi invită pe călători pe un traseu ușor de bătut la picior, unde aceștia se pot bucura de frumusețea și biodiversitatea unei păduri neatinse de mâna omului.

Fotografii amatori au parte aici de lumina perfectă sau de o perspectivă ideală.

„Te invităm să explorezi un templu al naturii, un templu cum puține se mai găsesc în Europa: pădurea virgină de fag și brad de la Șinca, de pe valea pârâului Strâmbișoara. Frumusețea și valoarea ei sunt recunoscute la nivel mondial. Este pe lista Patrimoniului Natural Mondial UNESCO, împreună cu alte 7 păduri virgine și seculare din România și cu Delta Dunării, alături de locuri excepționale din lume, cum ar fi Parcul Național Serengeti sau Insulele Galapagos. Ce este o pădure virgină și de ce este deosebită? Într-o pădure virgină omul nu a tăiat niciodată și nici nu a intervenit pentru a schimba în vreun fel viața pădurii. Sunt puține asemenea păduri în Europa. Nici la noi, în România, nu au mai rămas multe. Se estimează că în România au mai rămas doar cel mult 250.000 ha de păduri virgine, adică mai puțin de 4% din totalul pădurilor noastre”, a spus managerul proiectului, Ana Croitoru.

În primul rând pentru a putea parcurge acest traseu trebuie să vă organizați într-un grup de 5 până la 15 persoane. Taxa de intrare este modică și în acest cost beneficiați de transport pe o distanță de aproximativ 8 km, drum ce leagă DN73 A de intrarea pe traseu, pădurar însoțitor și ghid.

Traseul în sine are o lungime de 3 km și o diferență de nivel de 200 de metri și poate fi parcurs ușor în aproximativ o oră jumătate cu încălțăminte potrivită.

Toate punctele de pe traseu sunt marcate de povești audio – nu mai lungi de 4 minute – informație condensată despre cum lemnul mort poate da o nouă viață pădurii, ce floră și faună profită și cum natura lăsată în ritmul ei se regenerează uimitor, făcând loc la grădinițe de puieți care vor crea un nou habitat secular. Ciupercile colorate, simfonia toamnei, dar și cel mai înalt brad din Europa mai pledează pentru o cel puțin jumătate de zi perfectă la poalele Făgărașului, potrivit Rador.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Poate mai gasiti niste padurici de astea virgine si le dizvirgineaza prietenii de la Sweizhofer sau cum drek ii cheama . Ca asa au intrat in aria protejata de la Semenic , Retezat ,Odjula , Barnova ,etc , Macar faceti un film sau niste poze pentru posteritate . Si eventual niste panouri stiti de care ? Ca alea din guvernarea CDR cu „AICI SUNT BANII DV ! „,numai ca la voi va fi „AICI A FOST O PADURE VIRGINA! ” Spiritul „Drujbei lui Dumnezeu ” vegheaza .

    • Ideea este morbid de actuală cu mormântul pădurii virgine. Și poza din articol arată o pădure tânără, departe de orice este pădure virgină.

  2. O sa fie umplută de gunoaie. Asa se protejează o zonă virgină, oferind-o turismului?

  3. Frumoase sunt padurile de artarii si mesteceni!

  4. Ăștia nu fac altceva decât să strice mediul cu fâțâiala lor pe biciclete scumpe și se mai dau și mari salvatori ai planetei!!

  5. N-o să mai fie virgină dacă o faceți publică

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.