G4Media.ro

Primul pacient al Neuralink poate controla mouse-ul unui calculator prin gândire (Musk)

sursa foto: Facebook

Primul pacient al Neuralink poate controla mouse-ul unui calculator prin gândire (Musk)

Primul pacient uman căruia i-a fost implantat un cip cerebral de către Neuralink și-a revenit complet în urma operației și poate acum să controleze un mouse de calculator prin gândire, a declarat luni fondatorul start-up-ului, Elon Musk, citat de agenția Reuters.

„Progresul este bun și pacientul pare să se fi recuperat complet, cu efecte neuronale pe care am putut să le vedem. Pacientul este capabil să miște un mouse pe un ecran doar prin gândire”, a scris Elon Musk pe X.

Patronul X a adăugat că Neuralink încearcă acum să îl facă pe pacient să dea click pe mouse de cât mai multe ori.

Compania a reușit luna trecută să implanteze cu succes un cip cerebral la primul său pacient uman, după ce a primit aprobarea în septembrie.

Neuralink a folosit un robot pentru a plasa chirurgical un implant într-o regiune a creierului care controlează mișcarea, a declarat start-up-ul, adăugând că obiectivul inițial este de a permite oamenilor să controleze un cursor sau tastatura unui computer prin gând.

Elon Musk a declarat că dorește să accelereze procesul de implantare a cipurilor sale pentru a trata boli precum obezitatea, autismul, depresia și schizofrenia.

Neuralink, care a fost evaluată anul trecut la 5 miliarde de dolari, a fost criticată pentru protocoalele sale de siguranță.

Luna trecută, Reuters a raportat că societatea a fost amendată pentru că nu a respectat normele Departamentului de Transport al SUA privind transportul de materiale periculoase.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...