G4Media.ro

Primul comisar european infectat cu coronavirus. Mariya Gabriel, testată pozitiv: Am rămas…

Sursa Foto: Facebook/ Mariya Gabriel

Primul comisar european infectat cu coronavirus. Mariya Gabriel, testată pozitiv: Am rămas în autoizolare de luni şi voi rămâne în continuare acasă

Comisarul european pentru inovaţie, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, bulgăroaica Mariya Gabriel, a anunţat sâmbătă că a fost testată pozitiv pentru COVID-19 în urma unui al doilea test pe care l-a efectuat după ce a fost contact al unei persoane infectate din echipa sa.

”După un prim test negativ pentru COVID-19 luni, al doilea a fost pozitiv. Am rămas în autoizolare de luni şi voi rămâne în continuare acasă, urmând regulile stabilite”, a anunţat Mariya Gabriel pe Twitter, potrivit agenţiei EFE, citată de Agerpres.

Fosta eurodeputată bulgară se adaugă pe o lungă listă de comisari sau lideri comunitari care au fost nevoiţi să se autoizoleze şi să fie testaţi pentru COVID-19 după ce au fost contacţi ai unor persoane infectate cu noul coronavirus, dar Mariya Gabriel este primul comisar european confirmat cu COVID-19.

Şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a stat în autoizolare şapte zile după ce a intrat în contact cu o persoană testată pozitiv cu coronavirus, în pofida recomandărilor agenţiei europene de sănătate publică, ce prevăd 14 zile de autoizolare pentru astfel de situaţii. Von der Leyen a invocat regulile aplicate în Belgia, ţară care a redus de la 1 octombrie perioada obligatorie de carantină de la 14 la 7 zile.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Te pomenești ca zdreanța nu a purtat masca.

  2. Dacă ținea cont de sfatul BOR și ar fi venit în pelerinaj in Romania la Iași, nu s-ar fi infectat.
    Mai are o șansă să se vindece la București, la cealaltă paranghelie.

  3. Cu masca sau fără, te poți infecta oricând. Important e să îți menții condiția fizică pentru a fi rezistent la boli.