G4Media.ro

Primul caz de Omicron din judeţul Tulcea, înregistrat la un poliţist de…

Primul caz de Omicron din judeţul Tulcea, înregistrat la un poliţist de frontieră din Bucureşti

Un bucureştean care a fost cazat, luna trecută, în Centrul de pregătire al Poliţiei de Frontieră din Sulina, este prima persoană infectată cu tulpina Omicron a COVID-19 confirmată autorităţilor tulcene, deşi el s-a îmbolnăvit la şapte zile după ce a părăsit Centrul.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a anunţat joi că a primit miercuri seara rezultatul analizelor care confirmă prezenţa noii tulpini a SARS-CoV-2 şi că bărbatul, în vârstă de 38 de ani, nevaccinat, poliţist de frontieră, a fost la Centrul din Sulina în perioada 18 – 21 decembrie 2021.

„Bărbatul nu are istoric de călătorie în străinătate şi nu a avut contacţi”, a precizat pentru Agerpres directoarea DSP, Mihaela Nicolau.

El este izolat la domiciliul din Bucureşti şi îi expiră perioada de carantină luni, 10 ianuarie, starea lui fiind stabilă.

Potrivit Gărzii de Coastă, în perioada 18 – 21 decembrie 2021, în Centrul din Sulina nu era planificată nicio activitate, aşa încât nu mai era cazată nicio persoană.

„Facilităţile Centrului s-au rezumat doar la cazare, fără masă. Personalul aflat la sediul Centrului a respectat măsurile de protecţie şi, aşa cum este procedura, la eliberarea camerei, s-a procedat la dezinfectarea acesteia. Menţionăm că poliţistul de frontieră a fost confirmat pozitiv în data de 28 decembrie, la şapte zile după ce a părăsit Centrul de la Sulina. Din data de 18 decembrie până în prezent, nu au fost confirmate cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în rândul personalului Gărzii de Coastă din zona oraşului Sulina”, a anunţat Garda de Coastă.

Centrul de pregătire al Gărzii de Coastă din Sulina are 20 de camere, săli de conferinţă şi restaurant propriu, accesul fiind permis doar personalului.

Potrivit Prefecturii judeţului Tulcea, incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor active de COVID-19 în judeţ este de 0,35 de cazuri la mia de locuitori, în ultimele 24 de ore fiind confirmate 33 de cazuri noi.

De la începutul pandemiei, în judeţul Tulcea, 13.177 de persoane s-au îmbolnăvit, iar 492 dintre acestea au murit.

De asemenea, de la debutul campaniei de vaccinare, în judeţ s-au administrat 149.992 doze de vaccin, dar numai 17.801 persoane au primit şi a treia doză.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Carantină totală în toată Dobrogea plus Brăila și Galațiul.
    Suntem responsabili sau nu mai suntem….

    P.S. Oare Marea Neagră s-o putea carantina? Întreb pentru un mareșal pensat, nu io-s hăl curiosu….

  2. Haida,repejor,toti tulcenii fuguta la magazin de unde sa va luati baxuri de apa,faina si pufuleti si apoi cate doua luni in case sub pat si cu 3 masti pansate pe moaca asteptand noul ser minune de la Fiter care apare prin martie. Sa nu uitati sa stati si cu ochii be.liti in televizor sa vedeti ce mai refuleaza presa catre wc-urile din capetele voastre.

  3. Si ce are omul? Ii curge nasul, il doare gatul? Eu zic sa intoarcem timpul si sa inchidem fortat in case pe toti cei care au avut gripa vreodata.