G4Media.ro

UPDATE: Numărul infecțiilor a ajuns la 47/ La Constanța, primul posibil caz…

UPDATE: Numărul infecțiilor a ajuns la 47/ La Constanța, primul posibil caz de răspândire comunitară

Alte 8 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus au fost raportate de Grupul de Comunicare Strategică, numărul cazurilor la nivel național ajungând la 47. În cazul cu numărul 39 este vorba de un bărbat din Constanța care nu a călătorit în străinătate și nu știe să fi avut contact cu o persoană infectată.

UPDATE 22.34:  Încă două persoane au fost infectate cu coronavirus pe filiera bărbatului care a mers în Israel și nu a declarat acest lucru. Este vorba de cazurile 46 și 47: ”Femeie, 63 de ani, contact cu femeia de 35 de ani care a călătorit în Israel și care s- a întors în România în data de 29 februarie. Bărbat, 48 de ani. Cu domiciliul în București. Asimptomatic. Contact direct cu fiul pacientului care a fost internat la Spitalul Gerota”.

UPDATE 22.02: Grupul de Comunicare Strategică a precizat că cea de-a 45-a persoană este un un bărbat  de 20 de ani din Iași. ”A venit din Italia pe 10.03.2020 și a intrat în carantină la Satu Mare. Este asimptomatic. În această aseară va fi transportat cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Iași. A venit cu mașina în care mai era o persoană, care la test a ieșit negativ, testul va fi reluat”, a precizat grupul.

Anterior, pe aplicația care prezintă datele oferite de Institutul Național de Sănătate Publică erau prezentate 45 de cazuri, inclusiv unul din județul Brăila, care, deocamdată, nu a fost confirmat de Grupul de Comunicare Strategică.

UPDATE 21.31: Potrivit datelor oferite de Institutul Național de Sănătate Publică, ar fi 45 de persoane infectate cu coronavirus, fiind trecut și un caz înregistrat în județul Brăila.

UPDATE 20.52: ”Alte 5 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, numărul cazurilor la nivel național a ajuns la 44. Este vorba de 5 bărbați de 22, 30, 34, 36 și 57 de ani veniți prin vama din Italia în data de 9.03.2020, care au fost carantinati in Arad imediat de la sosire”, a precizat Grupul de Comunicare Strategică.

Aceștia sunt contacți ai bărbatului din Arad care a ieșit pozitiv la testul de marți seara.

Știrea inițială: Un bărbat de 52 de ani din Constanța a ieșit pozitiv la testul pentru COVID-19. Este primul caz în județul Constanța și al 39-lea la nivel național. Autoritățile nu știu încă de la cine s-a molipsit cu coronavirusul, fiind posibil să reprezinte primul caz de răspândire comunitar a bolii.

”Bărbat, 52 de ani, Constanța, declară că nu a avut contact cu o persoană infectată și nici nu a călătorit în această perioadă”, a transmit Grupul de Comunicare Strategică.

Se pare că este primul caz de răspândire comunitară a COVID-19, adică bărbatul nu a venit cu boala din altă țară și nici nu poate fi stabilit traseul contagiunii.

Tot miercuri, primul caz grav de infectare cu coronavirus din România a fost anunțat, fiind un bărbat de 56 de ani internat la terapie intensivă. Este al 36-lea caz din țară.

„Caz pozitiv numărul 36: bărbat din București, 56 ani, a călătorit în Israel în perioada 22-29 februarie 2020”, a anunțat Grupul de comunicare strategică.

Potrivit sursei citate, „ieri noapte a prezentat simptome, starea de sănătate s-a agravat”, iar în prezent este internat la Terapie Intensivă la Spitalul „Victor Babeș”.

Acesta este cel mai grav caz de infectare cu coronavirus de până acum în România.

Până acum, șase persoane care au fost infectate cu virusul s-au vindecat.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Asta e mai nasoala

  • Sa nu ai incredere in nimeni.
   Daca nu vine stirea de la Arafan nu exista
   Troli tot avem si aia nu mor

 2. Care e marja de eroare a aparatului/testului prelevat?
  Si aparatul de la loterie 6/49 mai greseste si scoate ce trebuie cand trebuie

 3. Sunt curios daca exista cazuri de depistare pozitiva si neinternate in spital. Exemplu: depistat pozitiv la test, asimptomatic si izolat la domiciliu cu politia in poarta si consemn sa taca din gura. De asemenea in cazul in care exista asemenea situatii ,as dori sa stiu daca aceste cazuri intra in cifrele totale de bolnavi (printre cei 44 de acum 11 martie 2020 ora 21). Chiar ma intereseaza aceste lucruri. Cred ca intrebarile acestea sunt legitime.

 4. Este evident ca numarul de imbolnaviri oficiale va sari de 100 in 2-3 zile. poate ar fi bine sa se achizitioneze 2, 3 linii de productie masti, costa citeva zeci de mii de euro toate. Si poate ar trebui cumparate si linii de productie pentru consumabile de intubare si respiratie. Trecute achizitiile in administrarea armatei si da-i drumul la productie tata!!!! Ca de la 100 de cazuri la 1000 distanta este nu de luni ci de zile. Cresterea in aceste cazuri urmeaza exploziv

 5. Sa mai spuna cineva ca vasluienii nu sunt curati si patrioti viteji,empatici si cu spirit de sacrificiu :)))))

 6. Se pare ca a inceput „balul” daca se dubleaza numarul infectatilor de la o zi la alta! In ritmul asta, in weekend s-ar putea sa se anunte si primul deces. Aveti grija!

 7. 01. SIGUR nu a călătorit afară? Pentru că
  02. Vedeți ce zice Mândruță, nr.36 a mințit inițial că nu a fost în străinătate și a fost preluat fără echipament. Au descoperit abia pe urmă că era infectat.

  Oare statul nu poate cere lista zborurilor dinspre Israel? Că pe cei din Italia măcar îi știu, de bine de rău..

 8. Și unii inca visează floricele prăjite, mai și recomanda altora….

 9. De chinezi plimbareti prin tara nu mai spune nimeni,e tabu cumva sa ne amintim cine a adus virusul in Europa?

 10. La mare, la soare, infectia dispare!

  Locuri de munca pe perioada determinata de 6 luni, scoase de MAI, pentru cine doreste in cadrul Centrelor/Bazei de Pregătire și Recuperare/Refacere a Capacității de Muncă ”Meridian” -Mamaia, ”Diana” -Saturn și ”Piersicul” –Neptun, jud. Constanța

  – bucatari
  – barmani
  – receptioneri
  – fochisti
  – necalificati la bucatarie
  – referenti
  – paznic

  http://webapp.mai.gov.ro/frontend/documente/818_1583853069_2.%20ANUNT%20scris%20sezonieri%202020.pdf

  https://www.mai.gov.ro/cariera/anunturi-cariera/