G4Media.ro

Primul afro-american la şefia Pentagonului. Senatul american a confirmat numirea generalului Lloyd…

Primul afro-american la şefia Pentagonului. Senatul american a confirmat numirea generalului Lloyd Austin, la conducerea Departamentului Apărării

Senatul american a confirmat vineri, cu o majoritate largă, numirea generalului în rezervă Lloyd Austin la conducerea Departamentului Apărării.  Lloyd Austin este parte din echipa noului preşedinte al SUA, Joe Biden, și devine primul afro-american la şefia Pentagonului.

În Senat, candidatura generalului în rezervă Lloyd Austin a fost aprobată cu o un vot covârşitor – 93 la 2 – dintre cei 100 de membri ai camerei superioare, mult mai mult decât majoritatea simplă necesară.

Captura video

Este o onoare şi un privilegiu să devin al 28-lea ministru al Apărării în ţara noastră şi sunt deosebit de mândru că sunt primul afro-american care deţine această funcţie’, a scris imediat noul şef al Pentagonului pe Twitter.

„Acum, la muncă”, a adaugat laconic Austin, fost general de infanterie, care a servit în Irak şi Afganistan înainte de a deveni primul ofiţer afro-american la conducerea Comandamentului Central al Armatei Statelor Unite (Centcom).

Senatorii din ambele partide s-au declarat mulţumiţi că Austin îşi va putea prelua în mod oficial funcţia la două zile după ce noul preşedinte Joe Biden a depus jurământul miercuri.

Senatorul Jack Reed, noul preşedinte democrat al Comisiei pentru armată din Senat, a remarcat gama larga de provocări cu care SUA se confruntă în prezent, între care pandemia de COVID-19 şi competiţia cu China şi Rusia.

‘Generalul Austin este un lider excepţional de calificat, cu o lungă şi distinsă carieră în armata SUA”, a spus Reed înainte de vot.

‘Suntem în cel mai ameninţat moment’, a afirmat senatorul James Inhofe, care anterior a condus comisia amintită, cerând de asemenea susţinerea numirii lui Austin.

Membrii Congresului au aprobat joi, cu un vot covârşitor, o derogare care îi permite lui Austin să conducă Pentagonul, chiar dacă nu s-au împlinit şapte ani de când a părăsit armata, în conformitate cu o lege care impune controlul civil asupra forţelor armate.

Austin (67 de ani) este al doilea membru al administraţiei lui Joe Biden a cărui numire a primit undă verde din partea Congresului, după directoarea Informaţiilor Naţionale (DNI), Avril Haines, prima femeie în această funcţie. AGERPRES/(AS – autor: Lilia Traci; editor: Ionuţ Mareş, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa Foto: Facebook/U.S. Department of Defense (DoD)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Copiii sirieni vor fi bombardați acum de un afro-american. Progres!

  2. inca o zi de doliu pentru fanii lui Trump

  3. N-au găsit vreun youngblood de 70 și vreo 8 sau le-a fost frică c-o să uite ordinele primite?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.