G4Media.ro

Primele reacții ale presei internaționale după meciul Belgia – România, încheiat 2-0…

X/UEFA Euro 2024

Primele reacții ale presei internaționale după meciul Belgia – România, încheiat 2-0 / Reuters: „Singurul mister care rămâne este cum s-au marcat doar două goluri”

Reuters spune, într-un articol postat după meciul Belgiei cu România, că singurul mister rămas este cum de s-au marcat doar două goluri după un „meci deosebit, jucat într-o atmosferă uimitoare”. Agenția de știri britanică a remarcat ocaziile mari pe care le-au avut ambele echipe pe parcursul meciului: ratarea lui Dennis Man și a lui Drăgușin pentru România, în timp ce pentru belgieni sunt trecute în revistă atacurile amețitoare ale lui Doku, ratările lui De Bruyne și golul anulat al lui Lukaku.

Marca a afirmat realist ceea ce s-a putut observa, mai ales, în prima repriză: „Echipa lui Tedesco a fost mult superioară României, iar grupa este foarte strânsă, cu cele patru echipe având câte trei puncte.” În Italia, La Gazzetta dello Sport este de părere că, în ciuda dominației belgiene, tricolorii au avut multe șanse de a reintra în meci: „Belgia a dominat, dar nu a închis conturile, România a crescut în joc și, pe alocuri, a dat impresia că poate răsturna rezultatul în cel mai frumos moment.”

The Guardian îi acordă meritele victoriei Belgiei lui De Bruyne, dar și lui Doku. „Am avut câteva mingi care au venit în atac și nimeni nu prea alerga în spații, așa că m-am gândit să mă duc eu,” a declarat De Bruyne, citat de The Guardian. Căpitanul belgienilor a fost jucătorul cheie al partidei pentru ziarul britanic, la fel ca Jeremy Doku, care „a fost în centrul acțiunilor lor importante” și „uneori de neoprit”.

În ciuda rezultatului de aseară, Chris Sutton, jurnalist sportiv al BBC aflat la Berlin, o vede pe România în continuare favorită să se califice, indiferent de locul de pe care o va face. „România a pierdut în fața Belgiei, dar a fost în continuare destul de dinamică și am sentimentul că va depăși această fază și va ajunge în ultimele 16,” a declarat acesta. Predicția lui Sutton este că România va învinge Slovacia cu 1-0 în ultima etapă a grupelor, făcută publică într-un articol BBC din zona sport.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Vă spun eu de ce am pierdut. Nu a fost Ciolacu la meci. Era ocupat să facă promisiuni electorale.

    • I-a delegat atribuția d-lui Simonis, era acolo cu Burleanu și Hagi. Fiind absolvent de liceu sportiv, d-ul Simonis era cel mai in măsură să fie prezent din partea partidului.

  2. Am dominat ,dar pe Xbox .

  3. Dacă 3 dintre cele mai importante știri ale momentului sunt o partidă de fotbal, e cam clară treaba.
    G4media devine încet site convențional de știri.

    • Adică, careva să zică, i- a „cumpărat ” Ciordacu și pe ăștia de la g4? Păi nici nu este greu la câți bani are jupînu de la BUZĂU, BANII ȚĂRII PE MÂNA LU” JUPÎNU CIORDACU