G4Media.ro

Primele probleme după transferul de pacienți din Suceava: Spitalul Rădăuți are nevoie…

Primele probleme după transferul de pacienți din Suceava: Spitalul Rădăuți are nevoie urgentă de angajați, medicamente și materiale sanitare, după ce a devenit unitate de suport

Spitalul Municipal Rădăuţi are nevoie de personal, materiale sanitare şi medicamente, în condiţiile în care a devenit unitate de suport, având în vedere evoluţia COVID-19. Managerul unităţii medicale, Traian Andronachi, a transmis către autorităţile competente, duminică, un apel pentru sprijin în suplimentarea personalului şi alocarea de fonduri pentru echipamente şi medicamente, transmite Agerpres.ro.

El a precizat că, în prezent, Spitalul Municipal Rădăuţi are 460 de paturi, număr insuficient pentru situaţia în care va prelua pacienţi de la Suceava, ceea ce ar însemna circa 1.200 de paturi în plus, dar şi personal suplimentar.

„Am făcut cereri către toate instituţiile pentru suplimentare de personal şi fonduri pentru echipamente şi medicamente. Este o presiune extraordinară pe cadrele medicale de la Spitalul Municipal Rădăuţi, care a devenit peste noapte principalul spital al judeţului (…) Dacă nu vom primi rapid ajutor, este extrem de clar că nu vom rezista mult. Deschiderea UPU Suceava nu reprezintă o soluţie favorabilă, dacă nu este susţinută de secţiile necesare funcţionării, în condiţiile în care cele mai multe cazuri sunt direcţionate la noi, la Rădăuţi (….) Pentru unele cazuri care sunt trimise la noi nu avem personal de specialitate”, a arătat Andronachi.

Totodată, el a spus că urmează cheme la serviciu toate cadrele medicale care au rezultat negativ la testul pentru COVID-19, printre care patru medici, doi fiind de la secţia de Boli Infecţioase.

„A fost testat personalul care a intrat în contact cu pacienţii confirmaţi cu COVID-19, nu şi cei care erau în concediu de odihnă sau de creştere a copilului. Vrem să luăm toate măsurile de protecţie a personalului medical (…) Tragem un semnal de alarmă să fim ajutaţi de instituţiile statului”, a transmis Andronachi.

sursa foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Maica, echipamente au jandarmii care au gazat si batut cetateni in 10 august. Aia au echipamente, maica/
    Aia si intelopii care-l pazeau pe Dragnea, adusi de Stefanescu Codrin, care are zeci de proprietati si s-a imbogatit praduind statul.

  2. În timp ce la noi în ţară o parte dintre medicii de la spitalul din Mioveni și-au anunţat demisiile după ce s-a decis ca unitatea să devină suport pentru COVID-19, acte care au fost respinse de către managerul unităţii, în Marea Britanie are loc un val de solidaritate: 12.000 de medici şi asistente au făcut cerere să se întoarcă din pensie.

    https://m.dcnews.ro/miscarea-momentului-in-lupta-cu-coronavirusul–val-valcu–ca-la-razboi–aceasta-e-o-adevarata-natiune_739262.html

    • Cate razboiae au perdut englezii-cred ca nici unul,cate razboaie au castigat romanii-cred nici unul (exceptand laudele).Suntem o natie de carcotasi,lasi…..fara educatie,fara cultura,cel mai grav este ca nu mai avem elite.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.