G4Media.ro

Primele autocare cu cetățeni ucraineni au început să treacă prin Vama Albița

Sursa foto: Inquam Photos / Adriana Neagoe

Primele autocare cu cetățeni ucraineni au început să treacă prin Vama Albița

Primele autocare cu cetăţeni ucraineni au trecut prin Vama Albiţa, luni seara şi în cursul nopţii, aceştia primind sprijin din partea autorităţilor şi a voluntarilor prezenţi în zona de frontieră, transmite Agerpres.

Refugiaţii au fost preluaţi de voluntari din cadrul Episcopiei Huşilor şi ai Crucii Roşii şi de angajaţi ai Primăriei municipiului Huşi şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui şi au fost direcţionaţi către locurile special amenajate, în funcţie de solicitări şi de nevoi.

„Au fost persoane care au plecat direct către alte oraşe, fiind doar în tranzit prin PTF Albiţa. Aceştia au primit mâncare, un ceai cald şi alte produse de strictă necesitate, iar alţii au ales să rămână peste noapte să se odihnească, pentru a-şi continua drumul ulterior”, au declarat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui.

Autorităţile au amenajat în municipiile Huşi şi Bârlad tabere modulare pentru refugiaţii ucraineni. De asemenea, reprezentanţii Episcopiei Huşilor au pregătit mai multe locuri de cazare în mănăstiri din judeţ şi în alte spaţii ale instituţiei.

Mai multe asociaţii nonguvernamentale, dar şi persoane fizice s-au mobilizat în ultimele zile, strângând ajutoare pentru cetăţenii ucraineni care intră în România prin PTF Albiţa.

Sursa foto: Inquam Photos / Adriana Neagoe

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...