G4Media.ro

Primele 35 de flacoane de Remdesivir, din contractul de 25.000 de flacoane…

Primele 35 de flacoane de Remdesivir, din contractul de 25.000 de flacoane semnat cu Comisia Europeană, au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara

Primele 35 de flacoane de Remdesivir, medicament antiviral folosit pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, care au forme medii şi severe ale bolii şi sunt internaţi în secţia ATI, au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, transmite Agerpres.ro.

Managerul spitalului, Cristian Oancea, a declarat, sâmbătă, că această primă tranşă a fost primită în baza contractului semnat şi finanţat de Comisia Europeană cu compania farmaceutică producătoare, iar dozele ajung pentru tratamentul a şapte pacienţi eligibili.

  • „Este un prim transport. Aşteptăm ca în perioada următoare să mai primim încă 150 de asemenea flacoane, ceea ce ar asigura necesarul pentru 30 de pacienţi. Medicamentul a fost distribuit în toată ţara, dar noi am fost printre primii care l-au primit. Remdesivirul a dat rezultate foarte bune în tratamentul aplicat pacienţilor aflaţi în stare gravă, în Terapie Intensivă. Noi am administrat acest medicament, prima dată, în luna mai, unui pacient intubat şi ventilat mecanic. Până acum am avut rezultate bune. Atunci, am reuşit să obţinem medicamentul fiind cooptaţi într-un studiu internaţional. Acum, am primit medicamentul în baza contractului semnat şi finanţat de Comisia Europeană cu compania farmaceutică producătoare”, a afirmat dr. Cristian Oancea.

Antiviralul Remdesivir a fost acreditat de Comisia Europeană a Medicamentului, în luna iulie, pentru a fi folosit în tratamentul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus. România va beneficia de 25.000 de flacoane de Remdesivir care vor ajunge în ţara, în trei tranşe. România este a doua ţară, după Spania, în ceea ce priveşte alocările europene ale acestui medicament.

sursa foto: Gilead

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Interesant…. Inainte ca acest medicament sa fie omologat, era plin VB de el. Si de Kaletra, si de altele. Dar dl. Musta n-o sa zica de studiile ckinice facute acum 3 luni.

  2. Cum atât de multe?! Doaaamne, ce risipă!

  3. trei transe de cate 35

  4. Tabla împărțirii este grea pentru domnul citat. O cură minimă de remdesivir este de șase flacoane (două în prima zi și apoi câte un flacon în zilele 2-5). La unii pacienți – cei intubați, recomandarea este de două flacoane în prima zi și apoi un flacon zilnic până în ziua a zecea, inclusiv. Dacă împărțim 150 la 6 rezultatul este 25 nu 30. Sperăm că nu văd asemenea calcule copiii de școală primară.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.