G4Media.ro

Primarul unui oraș de lângă Țăndărei, focar de infecție coronavirus, a cerut…

Primarul unui oraș de lângă Țăndărei, focar de infecție coronavirus, a cerut ajutorul Armatei pentru că nu îi mai poate ține în case pe localnicii care nu respectă izolarea

Viorel Ionescu, primarul orașului Hârșova, a cerut intervenția Armatei pe străzile din localitatea constănțeană, pentru că administrația locală nu mai face față în gestionarea situației provocate de criza COVID-19.

Primarul a transmis o scrisoare deschisă Inspectoratului de Poliție Județean Constanța în care povestește cum tot mai mulți hârșoveni sunt prinși mințind cadrele medicale, devin violenți cu acestea sau pur și simplu nu respectă izolarea și ies din case fără un motiv întemeiat.

Viorel Ionescu susține că echipajele de poliție sunt insuficiente, iar criza este amplificată de faptul că poliția nu se află în subordinea administrației locale, deci nu poate coordona forțele de ordine în funcție de prioritățile de intervenție. Așadar, edilul solicită aplicarea de urgență a Ordonanței Militare nr.3 din 24 martie pentru suplimentarea forțelor de ordine cu efectivele Armatei.

Primarul este alarmat și de faptul că Hârșova se află la doar 25 de kilometri de Țăndărei, iar circulația persoanelor între cele două localități este frecventă. Țăndărei a devenit principalul focar de coronavirus din regiune după ce 800 de persoane întoarse din străinătate nu au respectat condițiile de izolare și a fost nevoie ca locuințele acestora să fie păzite de Armată pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Mai multe detalii, aici.

În Hârșova, situația provocată de nemulțumirile populației privind restricțiile de circulație a escaladat în 31 martie, atunci când un localnic suspect de COVID-19 a intrat în spitalul orășenesc, i-a înjurat, amenințat și scuipat. Bărbatul se afla în izolare la domiciliu de unde a fugit, s-a accidentat și a intrat în spital plin de sânge. Șase medici au intrat în izolare după incident. Mai multe detalii, aici.

Scrisoarea deschisă a primarului din Hârșova privind intervenția Armatei:

”Având în vedere nenumăratele mesaje, însoțite de fotografii și apeluri telefonice primite din partea cetățenilor revoltați de inconștiența unui număr mare de persoane ce refuză să respecte obligațiile privind limitarea deplasărilor și răspândirea Covid-19 (care încalcă autoizolarea, mint cadrele medicale, se comportă violent cu cadrele medicale, punându-le în pericol, circulă nestingheriți prin oraș și nu sunt verificați etc.), precum și de ineficiența în gestionarea acestor situații de către EFECTIVELE INSUFICIENTE ale Poliției Naționale, Jandarmeriei și Politiei Locale, întrucât eu ca Primar NU am în subordine Poliția Națională și NU am nicio prerogativă în coordonarea forțelor de ordine din oraș, neputând interveni direct, adresez această scrisoare deschisă conducerii IPJ Constanța, prin care REVIN cu solicitarea de:

1. Urgentarea demersului de aplicare a art. 10 alin. 1 și 2 din Ordonanța Militară nr. 3/24.03.2020, respectiv suplimentarea forțelor de ordine, prin INTERVENȚIA FORȚELOR ARMATE
2. Repartizarea a cel puțin unui AGENT DE CIRCULAȚIE RUTIERĂ, la Hârșova, pentru ocuparea unuia dintre cele trei posturi alocate, având în vedere numărul mare de infracțiuni la regimul circulației.

Ignorarea acestor solicitări, apreciate necesare și de către Comitetul pentru Situații de Urgență Hârșova, conform Hotărârii nr. 2/30.03.2020, pe care v-am comunicat-o, este de natură să crească riscul răspândirii noului Coronavirus în orașul Hârșova, mai ales pe fondul numărului crescut de cazuri depistate pozitiv în localitatea Țăndărei, ce riscă să devină un focar de infecție, aflată la aproximativ 25 km de orașul nostru.
Deși răspunderea pentru modul în care gestionați supravegherea și controlul cetățenilor ce se deplasează prin oraș VĂ APARȚINE, nu pot asista indiferent la pericolul ce amenință orașul Hârșova, ferit până în acest moment de îmbolnăviri cu acest virus !!!!

AJUTAȚI FORȚELE DE ORDINE DIN ORAȘ, ÎNTRUCÂT NU POT FACE FAȚĂ NUMĂRULUI MARE DE IRESPONSABILI!

Măsurile aplicate tardiv nu vor putea remedia consecințele produse de îmbolnăvirile cu acest virus”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. OK , SE ASIGURA CONDUCERE MILITARA DAR DA-TI SI TU DEMISIA PT. CA ESTI INUTIL. SAU CUM E SA VINA ALTII SA-TI FACA TREABA SI TU TOT SA IEI SALARIU DE MUGETAR NENOROCIT??

 2. „De Armată va fi nevoie în perioada următoare în legătură cu dezordinea socială. Românii care erau acolo… ei sunt și ăștia care cerșeau, furau. Paradoxul este că sunt cei mai mari purtători de viruși pentru că la Paris, Milano, ei lucrau în aglomerații, că nu furau portofele decât în aglomerații. Ei sunt și rebeli, dar în curând nu vor avea ce să consume și vom avea probleme cu ei, atunci ar trebui probabil patrule ale Armatei în zone rău famate”, a spus Ion Cristoiu la „Gândurile lu Cristoiu”.

  „Vor avea și oamenii normali probleme cu ei. Ei nu au reticențe să îi jefuiască. Cred că atenția autorităților trebuie să se îndrepte și către bătrânii singuri. (…) Dacă se va sparge o casă, vecinii nu vor avea curaj să sară pentru că iau coronavirus”, în opinia lui Ion Cristoiu.

  „Această criză a izbucnit în China, a venit în Italia, când a fost internat primul suspect de la Gorj, cred că atunci era momentul să facem rost de măști, de teste, de echipamente”, a adăugat acesta

  • Daca Antonescu nu a fost lasat sa termine treaba…acum platim cu totii.
   Situatia din Tandarei se va repeta in Buzau, Fetesti, periferia Constantei, si alte sute de orase mai mari sau mai mici unde minoritarii nu mai sunt de mult minoritari.

 3. Salut !
  Cu fortele detasate acolo, se realizeaza un marr fas!
  Propun d-lui primar sa aduca de la Wuhan 60 de politisti, cate 20 pe tura si fac o ordine de nu misca
  nici musca !
  Cred ca ar veni si ca voluntari , in mai putin de 24 ore !

 4. Uite asa se cheltuie banii contribuabililor pe unii care nu au platit un leu taxe la bugetul asta amarat.
  Nu ne va fi usor cu specia asta.

  • N-ati prea prins ideea:
   Daca-i lasa liberi sa umble prin tara nu mai ramane nimeni sa plateasca vreun leu la buget intr-un an de zile…
   Asa ca, orice leu cheltuit ca sa-i tina izolati, e unul cheltuit cu folos.
   E un noroc chior, ca pentru moment sunt concentrati in locurile de bastina – probabil pana ce „bulibasii” dau ordinele de imprastiere.
   PS: Acesta nu este un comentariu rasist – asta este traditia culturala a etniei.

 5. Salut !
  Am mai zis si cu alta ocazie :
  Te facem bine , daca ai noroc, cheltuim cu tine,
  vagabond docial necontribuabil, dar la irma, iti dam nota de plata, iti punem ipoteca de grad maxim si platesti datoria in 3 ani. Iti luam si pasaportul si CI, ca sa nu poti zbura iar in occident
  si sa vii iarasi cand dai de greu !
  Moldovenii au pus deja o taxa ; 200 euro, la admiterea in spital, pe urma ,mai reglam !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.