G4Media.ro

Primarul unei comune din Iași și-a pierdut mandatul în instanță / A…

Sursa foto: Ziarul de Iași

Primarul unei comune din Iași și-a pierdut mandatul în instanță / A fost găsit incompatibil după ce a fost concomitent consilier local și primar / Și predecesorul primar și-a pierdut mandatul înainte de alegeri, fiind condamnat penal

Primarul ales al comunei Oțeleni și-a pierdut mandatul în fața judecătorilor. Ajuns primar după ce predecesorul său fusese condamnat, Felician Gherăescu a fost el însuși găsit incompatibil de inspectorii Agenției pentru Integritate. Luna trecută, prefectul Bogdan Cojocaru a emis ordinul privind încetarea de drept a mandatului înainte de termen, anunță Ziarul de Iași.

Gherăescu (PSD) a fost desemnat primar interimar al comunei Oțeleni în octombrie 2016, după ce primarul ales, Ciprian Aiojoaiei își pierduse mandatul în urma unei condamnări penale. Conform legii, odată desemnat primar, Gherăescu ar fi trebuit să renunțe la funcția de consilier local. El nu a făcut însă acest lucru, fapt constatat în 2019 de un control al ANI. Mai mult, Gherăescu participase la ședința Consiliului Local în urma căreia fusese desemnat primar interimar, votându-se pe el însuși.

În septembrie 2020, Gherăescu și-a disputat postul de primar cu vechiul adversar, Ciprian Aiojoaiei, fiind reales în funcție cu 61% din voturi.

Între timp însă, contestația depusă de Gherăescu împotriva raportului ANI din 2019 a fost respinsă definitiv de judecători.

Atribuțiile de primar interimar vor fi exercitate în Oțeleni de viceprimarul liberal, Ioan Benchea.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Da’ secretarul Primăriei nu știa de incompati iritate da’ prefectul cu juriștii lui cu tot nu știau ca se incalca legea ?

    • Numai unu si unu lucreaza la stat, oameni capabili sa faca 2 lucruri simultan pentru care merita sa fie platiti de 2 ori!

  2. Borfaşul PSD ȋnlocuit cu ţeparul PNL