G4Media.ro

Primarul Sibiului, Astrid Fodor: Am votat pentru o echipă care prin statutul…

Primarul Sibiului, Astrid Fodor: Am votat pentru o echipă care prin statutul ei moral garantează că bugetul municipiului va fi utilizat doar în interesul comunităţii noastre

Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, candidat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) pentru cel de-al doilea mandat, a declarat că nu are emoţii privind rezultatul votului.

„În primul rând sunt bucuroasă că am constatat că am votat în siguranţă şi am votat pentru continuitate, am votat pentru o echipă care prin statutul ei moral, garantează că bugetul Sibiului, va fi utilizat doar în interesul comunităţii noastre şi al oraşului nostru. Am votat pentru un Sibiu european, un Sibiu al bunului simţ, un Sibiu în care împreună să continuăm dezvoltarea lui armonioasă şi coerentă”, a spus Astrid Fodor, la ieşirea de la urne.

Întrebată de jurnalişti cum aşteaptă rezultatul scrutinului de duminică, Fodor a spus: „Nu am emoţii”, conform Agerpres. Candidatul FDGR mizează şi pe „o prezenţă bună” la vot.

Pentru postul de primar al Sibiului candidează 12 persoane:

Consilierul local Adrian Cosmin Bibu este candidatul PNL. Fostul subprefect Horaţiu Marin candidează din partea ALDE. Autointitulatul rege al romilor, Dorin Cioabă, este candidatul Partidei Romilor Pro Europa. PSD susţine candidatura consilierului judeţean Cătălin Stanciu pentru funcţia de primar al municipiului Sibiu. Din partea PMP Sibiu candidează Ingrid Sofia Hohr, iar din partea USR PLUS, Raul Andrei Apostoiu.

Mai candidează, de asemenea, Vladimir Alexandru Tomaşevschi – Pro România, Valerian Lucian Zară – Blocul Unităţii Naţionale, Ioan Axente – Partidul Neamul Românesc,  Cristian Hermann Hirsch – Partidul Verde şi Lucian Liviu Trancă – Partidul Ecologist).

La rândul său, vicepremierul Raluca Turcan, lider al PNL Sibiu, i-a indemnat pe români să iasă la vot duminică şi „să înţeleagă” că nu toţi candidaţii sunt la fel.

„Am votat astăzi încercând să ofer Sibiului şi judeţului Sibiu, oamenii potriviţi pentru un parcurs european şi cât mai prosper pentru fiecare locuitor. Sunt oamenii potriviţi pentru Sibiul viitorului. În acelaşi timp, uitându-mă la nivel naţional, (…) aş putea să spun că nu ne mai permitem experimente. (…) Îi îndemn pe români să meargă la vot, să cântărească bine, să privească în jur, să îşi ia soarta în propriile mâini şi să înţeleagă: nu sunt toţi la fel, sunt oameni care ştiu şi pot să dezvolte comunităţile. De asemenea, îi îndemn să nu îşi irosească votul, să nu facă experimente, să dea votul acelora care pot să aduce schimbarea, care pot să dezvolte comunităţile”, a susţinut Turcan, la ieşirea de la urne.

Ea a adăugat că alegătorii din comunităţile sărace ar trebui să-i voteze pe acei candidaţi care pot să dezvolte acele zone.

„Sunt comunităţi întregi care au fost ţinute în sărăcie, doar pentru că oamenii aflaţi la decizie le puteau manipula mult mai uşor. Acolo trebuie făcută o schimbare, care să aducă în funcţii de demnitate publică oameni care îşi doresc să schimbe soarta comunităţilor, să atragă fonduri europene, să aducă investiţii, dezvoltare şi prosperitate pentru fiecare locuitor. Există o diferenţă uriaşă dintre comunităţile din România şi cei care au fost ţinuţi în sărăcie trebuie să privească spre comunităţile dezvoltate şi să înţeleagă faptul că se poate. Se poate în România, aducând oameni buni la decizie”, a spus preşedintele PNL Sibiu.

Raluca Turcan a fost însoţită la vot de preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, candidat pentru al doilea mandat, şi de candidatul PNL pentru postul de primar al municipiului Sibiu, Adrian Bibu.

Sursa Foto: Facebook/ Astrid Fodor

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Corect, adica nu va face nimic. Ca in 2016 cand a ramas peste 30% din buget necheltuit ca au fost incapabili.