G4Media.ro

Primarul Sibiului a anunțat că ar prefera ca școala să înceapă după…

Primarul Sibiului a anunțat că ar prefera ca școala să înceapă după alegerile locale

Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, candidat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) pentru al doilea mandat, a declarat luni seara că ar prefera ca anul şcolar să înceapă după organizarea alegerilor locale.

  • „În ce priveşte începerea anului şcolar, din anumite puncte de vedere, vorbesc acum din punctul de vedere al alocării fondurilor necesare pentru aceste măsuri de prevenţie, Primăria Sibiu a organizat o şedinţă extraordinară şi am alocat banii necesari pentru separatoare, pentru tablete, deci, pentru ceea ce este nevoie. Să nu uităm că administraţia publică locală lucrează după legi şi noi am aşteptat legile care s-au emis de către Guvern şi le aplicăm. Dar în ceea ce priveşte începerea în data de 14 (septembrie n.r.) sau în data de 1 octombrie şi eu aş pleda pentru începerea şcolii după alegeri, din motivele pe care le-a spus colegul de la ALDE”, a spus Astrid Fodor, în cadrul unei dezbateri electorale pe tema educaţiei.

Liderul ALDE Sibiu şi candidat la funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ, fostul subprefect Horaţiu Marin, cere amânarea începerii anului şcolar.

  • „Eu cred că trebuie să plecăm de la sănătatea elevilor şi a profesorilor. De aceea, părerea mea, cred că trebuie amânată începerea anului şcolar cu cel puţin două săptămâni. Trebuie să fim realişti şi să nu ne minţim între noi: încă nu suntem pregătiţi ca să începem anul şcolar”, a spus Horaţiu Marin.

La dezbatere au fost prezenţi 11 din cei 12 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Sibiu. Majoritatea candidaţilor la funcţia de primar al Sibiului sunt pentru reluarea cursurilor de către elevi, dar în condiţii de siguranţă a sănătăţii.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Pentru meditatorii sibieni ideal ar fi la primăvara următoare.

  2. Tot respectul, ma bucur ca mai exista si oameni care spun adevarul nu doar cei care de frica de a recunoaste realitatea raporteaza realizarea cincinalului intr-un an.

  3. Pt psd trebuia sa inceapa deja anticipat!

  4. Primari precum Fodor de la Sibiu nu au ce cauta în funcție. Mai are si tupeu sa candideze după 6 ani în care nu a existat în funcție doar pe statul de plata.

    • Vezi ca e negatie si se foloseste „decat”, nu „doar”. Din punct de vedere gramatical ai scris o tampenie.

  5. I-ai spus și lui werner???El stie ca Astrid gândește altfel??