G4Media.ro

Primarul PSD al Sectorului 1 vrea 8,5 milioane de euro pentru înființarea…

Primarul PSD al Sectorului 1 vrea 8,5 milioane de euro pentru înființarea unei stații de sortare a deșeurilor / Membru PNL: Prețul real al unei asemenea stații este de maxim 2,5 milioane

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Dan Tudorache (PSD), intenționează supunerea la vot în ședința de azi a Consiliului Local o hotărâre privind înființarea unei companii care să gestioneze o stație de sortare a deșeurilor cu o capacitate de 260.000 de tone pe an cu un cost de aproximativ 24 de milioane de euro.

———–

UPDATE 14.10: Primarul a retras proiectul de hotărâre de la ordinea de zi a ședinței

———–

Violeta Alexandru, membru PNL, atrage însă atenția că prețul propus de Tudorache este umflat de peste trei ori, în condițiile în care costul real al unei astfel de stații de sortare este maximum 2,5 milioane de euro. Mai mult, adaugă Alexandru, în Sectorul 1 producția de deșeuri este de 130.000 de tone pe an, jumătate din capacitatea stației pe care intenționează să o înființeze primarul PSD.

Potrivit proiectului de hotărâre aflat pe ordinea de zi a Consiliului Local:

 • Art. 7 Se aprobă constituirea societății COMPANIA DE VERDE – Compania de Salubritate S1 S.A prin subscrierea unui capital social în valoare de 114.000.000 lei, reprezentat prin 114.000 acțiuni nominative cu valoare nominală de 1.000 lei, emise pentru aport de numerar astfel:
  • (1) Consiliul Local al Sectorului 1 va avea un aport de 112.860.000 lei, corespunzător unui număr de 112.860 acțiuni, reprezentând 99% din capitalul social și din cota de participare la beneficii și pierderi;
  • (2) Poliția Locală Sector 1 va avea un aport de 1.140.000 lei, corespunzător unui număr de 1.140 acțiuni, reprezentând 1% din capitalul social și din cota de participare la beneficii și pierderi.

”Afacere de 24 de milioane euro la Tudorache prin crearea unei companii a Primăriei Sector 1 care să înființeze, cu aport de capital de la Poliția Locală, o stație de sortare deșeuri. Prețul real al unei asemenea stații este de maxim 2,5 milioane. Am lucrat peste 10 ani pe această temă cu autoritățile locale, operatori de salubritate, organizații de transfer responsabilitate (OTR), reciclatori, agenți economici implicați în diferite componente. Sunt om de teren, mai puțin de birou, nu mă poate păcăli nimeni, cunosc subiectul. Tudorache trebuie să dea explicații publice”, a avertizat, pe pagina de Facebook, Violeta Alexandru, membru PNL.

Alexandru atrage atenția și asupra altor costuri ”umflate” de primarul Tudorache:

 • ”Nu doar stația de sortare pare că are preț umflat (8,6 milioane euro!! Atenție: la colegul său de la Sectorul 1 era mai ieftin: 5,3 milioane!) dar și restul elementelor care duc la costul pentru care cere aprobarea CL 1 sunt umflate. Am comparat cu ceea ce oferă piața: cabine de sortare – preț Tudorache: 125.000 euro/buc vs. prețul pieței 50.000 euro/buc, deschizător saci – preț Tudorache 275.000 euro vs. preț piață 180-200.000 euro, separator optic – preț Tudorache 420.000 euro vs.preț piață 300.000 euro). Acestea sunt doar câteva exemple. Producția de deșeuri a sectorului este de 130.000 de tone pe an, el spune că face o stație cu o capacitate de … 260.000 tone/an”.

Documente:

 • Proiectul de hotărâre de înființare a companiei care să gestioneze sortarea deșeurilor: Proiect HCL_activitatea de sortare
 • Detalierea costurilor stației de sortare: 
Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Cineva l-a votat. Cineva a vrut un primar hot.

 2. Miticii au ce au votat – o capitala rosie cu un PG ex-mâncător de k*t la Latrina 3. ^ mil euro e șpaga pentru „aleși” (troaca de gunoaie pzd+alde)

 3. sunt patrioti de aia. ceilalti sunt vanduti lui soros sau statului paralel.
  traiasca partidul in frunte cu marele carciumar, cu marele taricean .

 4. Vin alegerile,le trebuie bani….

 5. Asa se procedeaza la borfasii astia !Din ce vreti sa-si intretina familiile ,amantele,partidul,conturile, viloaiele de aici si din parafisuri fiscale?Viata normala,cu avere facuta din munca este cosmarul taranoilor parveniti!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.