G4Media.ro

Primarul Piteștiului, Cornel Ionică (PSD), a fost demis pentru conflict de interese,…

Primarul Piteștiului, Cornel Ionică (PSD), a fost demis pentru conflict de interese, printr-un ordin al prefectului

Prefectul judeţului Argeş a emis, marţi, un ordin prin care se constată încetarea de drept a mandatului primarului municipiului Piteşti, Cornel Constantin Ionică, după rămânerea definitivă a unui raport al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) din anul 2016, în care se constata că edilul s-a aflat în conflict de interese, transmite Agerpres.

„În temeiul art. 26 din Legea 340/2004 republicată, s-a emis Ordin prin care se constată încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului de primar, conform Legii 176/2010, Legii 340/2004, respectiv Raportului de evaluare al ANI”, se arată în ordinul semnat de prefect.

Conform aceleiaşi surse, ordinul poate fi contestat la Tribunalul Argeş, în termen de 10 zile de la comunicare.

ANI a anunţat, pe 29 martie 2016, că Ionică a fost declarat în conflict de interese deoarece, în perioada exercitării mandatului de viceprimar al municipiului Piteşti dintre anii 2008 şi 2012, a participat la deliberarea şi adoptarea a două hotărâri ale Consiliului Local din data de 24 septembrie 2009, având ca obiect validarea unor protocoale încheiate între Centrul Cultural al municipiului Piteşti cu societăţi comerciale la care ginerele său este asociat şi administrator (prin validarea protocoalelor, societăţile comerciale au beneficiat de folosinţa unor spaţii puse la dispoziţie de Centrul Cultural).

Potrivit inspectorilor de integritate, Cornel Constantin Ionică a participat la deliberarea şi adoptarea unei hotărâri a CL Piteşti din data de 8 iulie 2010, în baza căreia a fost încheiat un contract de asociere între Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Piteşti şi SCD&D General Invest SRL, societate comercială la care ginerele său este asociat unic şi administrator (prin încheierea contractului de asociere, societatea comercială a beneficiat de folosinţa unor suprafeţe de teren aparţinând domeniului public în vederea exploatării neîngrădite pentru publicitate).

Raportul ANI a rămas definitiv în urma unei hotărâri a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pronunţată în septembrie 2018.

Social-democratul Cornel Constantin Ionică este primar al municipiului Piteşti din anul 2016, după ce anterior a avut trei mandate de viceprimar.

Foto: Cornel Ionică / Sursa: Facebook

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. De remarcat eficienta prefectului in a pune in practica o hotarare judecatoreasca :hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost pronunţată în septembrie 2018 iar Prefectul judeţului Argeş a emis, marţi, un ordin prin care se constată încetarea de drept a mandatului (6 luni a cugetat) .
  Felicitari pentru poza pusa la inceputul articolului ; esta facuta in fata pietei inventate (un cort in care micii producatori si produsele lor au inghetat asta iarna)de d-nul primar, care de 2 ani a inchis piata din cartiereul GAVANA si semnele nu sunt imbucuratoare ca s-ar termina in curand lucrarile
  .

 2. Nu merge facut tot asa si cu Firea? Sa o demitem pe motiv ca e proasta!

 3. …dar inca mai e timp pentru o OUG si se rezolva. Doar nu e singurul care e in situatia asta.
  Face Caramitru un soft si-i gasim pe toti 🙂

 4. se organizează alegeri pentru un nou primar?

 5. Acest primar Cornel Ionica ca fost viceprimar pe vremea lui Pendiuc, un alt mare penal. In Pitesti este dezastru cu autorizatiile de constructie eliberate de primarie ilegal si pe banda rulanta rechinilor imobiliari locali. Sa vedem cum va raspunde Ionica acestor acuzatii…

 6. autorizatii date asa cum sunt date ( DNA ul mai exista????), nu se respecta nimic, receptionate defectuos……….Ramona ( mai mult decat secretara primarului si viceprimarului !!!!!!!!! ) si șoferul lui Ionică coordonează Primăria si implicit orasul!!!!!!!!!!!!!
  INCREDIBIL

 7. Un om nevinovat,va ord sa l lăsați să si trăiască liniștit bătrînețea. Merita!!!