G4Media.ro

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, acuzat de Agenția Națională de Integritate…

Sursa foto: European Union / PHILIPPE BUISSIN

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, acuzat de Agenția Națională de Integritate de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane / ANI a sesizat Parchetul / Reacția primarului

Update: Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, susține, într-o declarație remisă presei, că, așa cum reiese din documentațiile trimise în urma solicitărilor făcute de ANI, el nu a participat la luarea deciziei, nu a emis niciun act administrativ, nu a încheiat un act juridic și nu a emis o dispoziție, respectiv nu a semnat contractele în această speță.

„Mă surprinde decizia ANI de a nesocoti dovezile depuse și de a emite o sesizare Parchetului pe baza unei plângeri întemeiate pe furt de identitate. Sunt convins că vom reuși să clarificăm situația la nivelul Parchetului”, afirmă Antal Arpad.

Declarația integrală:

„Am constatat cu stupoare că ANI a sesizat parchetul cu privire la existența unor indicii referitoare la posibila săvârșire a unei infracțiuni.

Am aflat asta și eu din comunicatul transmis astăzi. Sesizarea făcută de ANI către Parchet nu reprezintă începerea urmării penale față de mine și nici inculparea mea, ea se bazează pe unele așa-numite «indicii».

Aștept cu nerăbdare răspunsul Parchetului ca să avem oportunitatea să clarificăm această situație.

Menționez că demersul ANI a început ca urmare a unei plângeri depuse în anul 2020, în timpul campaniei electorale pentru alegerilor locale de către o persoană neidentificată care s-a folosit ilegal de identitatea unui coleg de al meu, care la rândul său a depus plângere și a declarat oficial că identitatea lui a fost folosită ilegal. Toate documentele au fost depuse de către mine în timp util la solicitarea Agenției încă la începutul acestui an.

Așa cum reiese și din documentațiile trimise în urma solicitărilor făcute de ANI, eu nu am participat la luarea deciziei, nu am emis niciun act administrativ, nu am încheiat un act juridic și nu am emis o dispoziție, respectiv nu am semnat contractele în această speță.

Mă surprinde decizia ANI de a nesocoti dovezile depuse și de a emite o sesizare Parchetului pe baza unei plângeri întemeiate pe furt de identitate. Sunt convins că vom reuși să clarificăm situația la nivelul Parchetului.”

Știrea inițială: Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat, vineri, că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența unor indicii referitoare la posibila săvârșire de către primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad (UDMR), a infracțiunii de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

„În exercitarea atribuțiilor de serviciu, persoana evaluată a îndeplinit acte prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru sine, respectiv a încheiat contracte de prestări servicii cu o societate cu punct de lucru activ în spațiul comercial deținut anterior de către societatea în cadrul căreia acesta deține calitatea de asociat”, susține ANI.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...