G4Media.ro

Primarul din Alba Iulia cere AUR, organizatorul „Marșul Unirii”, să nu politizeze…

Sursa: G4Media.ro

Primarul din Alba Iulia cere AUR, organizatorul „Marșul Unirii”, să nu politizeze Ziua Națională: „Cei de la Jandarmerie vor filma şi vor fi prezenţi pe tot parcursul acestui marş”

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleşa, a solicitat, din nou, marţi, Alianţei pentru Unirea Românilor, organizatorul „Marşului Unirii”, care va avea loc miercuri dimineaţă, de 1 Decembrie, la Alba Iulia, să nu politizeze Ziua Naţională.

„Eu am atenţionat, încă o dată, organizatorii să nu se folosească decât cântece patriotice, sloganuri, însemne care se potrivesc pentru Ziua Naţională. Orice altă manifestare împotriva oricui sau împotriva orice va fi sancţionată, conform legii.

Şi cei de la Jandarmerie, care asigură ordinea, vor filma şi vor fi prezenţi pe tot parcursul acestui marş. Sper din suflet ca organizatorii să înţeleagă că nu e bine şi nu vreau să politizăm sau să transformăm ziua unităţii naţionale într-o altfel de manifestaţie”, a declarat primarul din Alba Iulia.

Săptămâna trecută, edilul a spus într-o conferinţă de presă că i-a rugat pe organizatorii marşului să nu aibă mesaje anti sau pro-vaccinare.

„Oricine este binevenit, dar nu ne dorim nici politizarea, nici o dispută între pro şi anti-vaccinişti, pentru că nu este cazul”, a afirmat, în 23 noiembrie, primarul.

Autorizaţia pentru „Marşul Unirii”, care va deschide programul manifestărilor de la Alba Iulia de Ziua Naţională a României, a fost solicitată de către deputatul AUR de Alba, Daniel Gheorghe Rusu.

Potrivit unui comunicat emis luni de către AUR, „peste 3.000 de participanţi şi-au anunţat participarea la tradiţionalul marş al studenţilor basarabeni care vor unirea cu România”.

Sursa: G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

8 comentarii

 1. Primarul din Alba pare un personaj de Caragiale,pa el nu-i politic,tot ce organizeaza nu e pentru a obtine capital electoral?

 2. Pentru mine Basarabia nu este România! E o țară independetă cu care sper să ne întâlnim in U.E.!

 3. Refegiştii au gândit altfel decât Bătrâncea şi Dodon. Germania e acum respectată de toţi.

 4. Mai noi credem ca nu de AUR trebuie sa le fie frica si de ailalti ca toti vor fi dinaia vaccinati fosti votanti ai lui Iohannis. 😱

 5. Banditii vin la Alba Iulia sa faca marsul talhariei si hotiei nationale.

 6. Eu nu înțeleg ce au văzut oamenii care i-au votat la ei. Eu i-am urmărit și în afară de discursuri patriotice de fanfararonada n-am auzit nimic.
  O propunere legislativă sau o idee bună m-am auzit.
  Dacă guvernul ăsta ar judeca cu capul și nu cu votul și ar introduce certificatul verde la muncă, se vor vaccina și votanții lor că doar n- o să le
  dea Simion salariul.

  • Elena, nu cred că e nevoie doar să „promiți”, și PNL au spus că vor tăia pensiile speciale, ce crezi, nu s-a întâmplat, au spus că vor respecta legea și se vor implica in buna administrarea a țării, pădurile sunt tăiate în continuare iar preturile la energie cresc. Nu crezi că e necesară o schimbare chiar dacă ar putea fi una prosta? Pentru că de 30 de ani se succedă la conducere doar PNL și PSD, orice ai spune o varianta mai prosta între cele două nu se poate