G4Media.ro

Primarul Capitalei anunţă că va fi implementat un bilet unic pentru transportul…

Primarul Capitalei anunţă că va fi implementat un bilet unic pentru transportul în comun din Capitală şi susţine că nu vrea preluarea metroului la Primăria Generală

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că în curând va exista un bilet unic pentru mijloacele de transport public de suprafaţă din Capitală, aflate în subordinea Primăriei Generale şi pentru Metrou, aflat în subordinea Ministerului Transporturilor. Noul primar general susţine că nu doreşte în acest moment preluarea metroului la Primăria Capitalei pentru că aceasta ar presupune plata unei subvenţii în plus.

”Fără îndoială că o să avem curând un bilet unic, pentru că e logic ca lucrul ăsta să se întâmple. A şi funcţionat această chestiune în urmă cu patru sau cinci ani dacă nu mă înşel”, a declarat, sâmbătă, la Digi 24, Nicuşor Dan

El explică faptul că există ”măsurători exacte” privind numărul de călători care intră cu o cartelă la metrou sau în mijloacele de transport în comun de suprafaţă, administrate de Primăria Capitalei

”Trebuie să existe doar un mecanism corect de decontare între aceste două entităţi, asta e tot. Este ceva extrem, extrem de simplu de făcut. Cele două societăţi vor rămâne diferite”, a mai afirmat primarul general.

Nicuşor Dan a explicat şi de ce nu doreşte preluarea metroului la Primăria Capitalei: ”În acest moment, Bucureştiul plăteşte o subvenţie consistentă către transportul public de suprafaţă, plăteşte o subvenţie consistentă către sistemul de încălzire, nu îşi permite să mai plătească o subvenţie pentru metrou. Ăsta este motivul pentru care nu doresc în acest moment ca metroul să vină la Primăria Capitalei. Însă din punctul de vedere al bucureşteanului care foloseşte transportul public, pe el nu trebuie să-l intereseze dacă există o companie sau există două companii, pe el tot ce-l interesează este să aibă un bilet cu care să intre sau în metrou sau în autobuz, să aibă o călătorie de o oră cu unul sau cu altul, îl interesează ca staţiile să fie cât mai apropiate unele de celelalte”.

În ceea ce priveşte preţul biletului pentru transportul public în Capitală, întrebat dacă susţine majorarea tarifului care este acum de un leu şi 30 de bani, noul edil a explicat că ”nu este aceasta principala problemă”.

”O să facem o analiză. Nu este aceasta principala problemă a transportului public. Oricum, subvenţia este undeva la 80% din transport, adică doar 20% vindem bilete şi abonamente. (…) Principala problemă a transportului public este cantitatea, adică există zone care nu sunt deservite suficient şi faptul că nu are un orar predictibil şi faptul că nu e eficient pentru că cel de suprafaţă stă blocat în trafic. După aceea, sunt şi celelalte probleme, să nu e curat, că nu are aer condiţionat şi acum, în timp de pandemie nu ai garanţia că se dezinfectează. Ultimele sunt lucruri pe care o să le facem foarte repede, primele sunt chestiuni mai grele, mai cu mulţi bani”, a adăugat Nicuşor Dan.

sursa: News.ro, sursa foto: Primăria București

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Plicușor ce faci acum o dai de gard apucă te treabă nu se vede nimic doar interviuri pe la toate televiziunile, vrei să devii asistent TV? Te crezi mare vedetă c ai ajuns primar?

  • E abia a doua zi. Dar ai dreptate, Firea dona câteva sute de milioane către Catedrala Prostirii Neamului până acum.

  • Eu vad ca face treaba. Biletul asta unic era ceva ce trebuia sa existe de mult. Dar ma rog pt un psdist ca tine “treaba” inseamna doar spagi si parandarat.

  • Firea de ce in 4 ani de zile nu a fost în stare să implementeze un sistem cu cartela unica?

  • Majoritatea postacilior sunt din provincie.Bai exista biletul unic.

  • Toate gunoaiele PSDiste posteaza aici, de parca asta o sa le redea joburile cu salarii nesimtite la PMB sub Firea.

 2. Preluati metroul la Primaria capitalei, ca nu e normal sa subventioneze metroul din Bucuresti cei din Cluj, Constanta sau cei din sate.
  Lasati mokaielile si asumati-va costul serviciilor pe care le folositi.

  • Las că se face și la Cluj metrou. Crezi că acolo nu o sa fie subvenționat de la bugetul general?

  • Ciudata logica. Pai asa bucurestenii de ce sa subventioneze satele? Dar nu se intampla asa. Li se dau bani de la bugetul STATULUI. Si toate localitatile din romania fac parte din acest stat. Iar metroul oricum produce. La stb e subventionare masiva.

 3. Exista bilet unic. Are valabilitate 60 de minute și costă 5 lei.

  • Merge si la metrou?