G4Media.ro

Primarul Brașovului anunță că municipiul va atinge ”neutralitatea climatică” până în 2050…

Sursa foto: Facebook / Allen Coliban

Primarul Brașovului anunță că municipiul va atinge ”neutralitatea climatică” până în 2050 / Investiție de 40 de milioane de lei într-un parc fotovoltaic / Ar asigura 90% din necesarul de energie al clădirilor publice și iluminatului stradal

Primăria municipiului Brașov a depus o cerere de finanţare nerambursabilă în valoare de peste 40 de milioane de lei pentru a construi primul parc fotovoltaic din Braşov, anunță Agenția de presă Rador.

Acest parc ar urma să asigure 90% din necesarul de energie electrică destinat şcolilor, clădirilor publice şi iluminatului stradal.

Primarul Allen Coliban susține că investiţia va însemna o reducere semnificativă la factura de energie electrică, dar şi creşterea independenţei energetice. Acest demers face parte din programul de transformare a Braşovului în capitala verde a României.

”În septembrie 2021, Braşovul a fost primul oraş care şi-a asumat o ţintă ambiţioasă: aceea că, în mai puţin de 10 ani, va reduce emisiile de dioxid de carbon cu 55% şi va atinge neutralitatea climatică până în 2050”, a declarat primarul Allen Coliban. Avantajul unui asemenea proiect este că energia consumată este regenerabilă şi nu poluează.

La acesta se adaugă şi programul municipalităţii de dotare a 27 de unităţi de învăţământ cu panouri fotovoltaice, pentru care s-a solicitat finanţare în luna noiembrie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...