G4Media.ro

Primarii din zeci de orașe germane cer permisiunea de a găzdui mai…

Primarii din zeci de orașe germane cer permisiunea de a găzdui mai mulți refugiați. Düsseldorf anunță că are capacitatea de a primi 5000 de oameni

O coaliție formată din zeci de municipalități germane a cerut guvernului cancelarului Angela Merkel să le permită să înceapă imediat relocarea în orașele lor a refugiaților salvați pe Marea Mediterană, relatează Deutsche Welle.

Reprezentanți ai orașelor Potsdam, Düsseldorf și ai altora au declarat într-o conferință de presă comună că este de datoria lor umanitară să oprească status quo-ul actual privind politica de migrație din UE.

„Am fi pregătiți să luăm mai mulți oameni dacă ne-ar fi permis”, a declarat jurnalistilor Mike Schubert, primarul din Potsdam și un membru al inițiativei „Cities of Safe Harbors”. „În prezent, avem politica așteptăm și vedem, dar aceasta este opusul acțiunii.”

Inițiativa „Cities of Safe Harbours” încearcă să oprească acest blocaj, solicitând aprobarea pentru a accepta imediat refugiații salvați pe Mediterana și blocați în Grecia, Italia și în alte zone.

Coaliția a început cu 13 municipalități fondatoare în iunie 2019 și acum are 120, au declarat reprezentanții acesteia.

Mișcarea ar oferi un nou impuls pentru discuțiile privind repornirea inițiativelor de salvare finanțate de stat și reformarea procedurilor de azil ale UE, au spus membrii acesteia.

„Municipalitățile trebuie să aibă mai multe de spus în această privință”, a declarat Miriam Koch, directorul departamentului de migrație și integrare din Düsseldorf, care a adăugat că orașul are capacitatea de a accepta încă 5.000 de oameni. „Această situație urgentă continuă și trebuie să ne ocupăm direct de ea.”

Nouăzeci la sută dintre respondenți la un sondaj al consorțiului de radiodifuziune publică ARD, de vara trecută, au declarat că legile privind azilul trebuie modificate pentru a atenua presiunea asupra statelor membre mediteraneene.

Citește și

Germania: Atacuri extremiste împotriva politicienilor locali

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. In același timp cetățenii deja stabiliți în germania încep să se plângă de micșorarea salariului și scăderea calității învățământului. Cum o fii să îti rupi spinarea muncind și altul doar stă și se uita, își bea un ceai și aștepta să îi plătești pomana.

    • Multi nemti calificati si care nu vor sa se inhame la jugul progresist stangist pur si simplu pleaca in alte tari unde cauta un salariu la valoarea meritului lor si unde munca nu e asa puternic impovitata.
      Se plangea cancelara ca pierde cateva sute de mii de cetateni super calificati anual si ca trebuie schimbata legislatia.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.