G4Media.ro

Primăria Timișoara cumpără sirene electronice / Anul trecut, administrația locală și-a cerut…

Sursa foto: Facebook / Dominic Fritz

Primăria Timișoara cumpără sirene electronice / Anul trecut, administrația locală și-a cerut public scuze pentru că sirenele s-au defectat și nu s-a marcat momentul declarării primului oraş liber de comunism

Primăria Municipiului Timişoara va testa, marţea viitoare, sirenele electronice, în cadrul unor exerciţii de verificare, prin emiterea de semnale scurte şi mesaje vocale, anunță Agerpres.

„Rugăm timişorenii să nu se alarmeze. Aceste testări ale echipamentelor sunt absolut normale şi se realizează în fiecare an”, a transmis, joi, Biroul de presă al Primăriei Municipiului Timişoara.

În urmă cu un an, Primăria a fost obligată să-şi ceară scuze că sirena din centrul oraşului, care trebuia să sune pe 20 decembrie, la ora 12,00, pentru a marca momentul declarării primului oraş liber de comunism, s-a defectat şi nu a funcţionat conform programului.

„Ne exprimăm regretul cu privire la defecţiunea tehnică din cauza căreia sirena din zona centrală a oraşului nu a sunat în acest an, conform programului. Sirena din centru a fost testată în această dimineaţă, la ora 10,00 şi era funcţională. La ora 12,00 au fost pornite toate cele 11 sirene din oraş, care au funcţionat, cu excepţia celei din Piaţa Victoriei. Aceasta este una dintre cele mai vechi sirene, iar defecţiunea tehnică este în curs de remediere”, arăta, atunci, Biroul de presă al Primăriei Municipiului Timişoara.

Municipalitatea cumpără un nou sistem de alarmare publică, valoarea investiţiei fiind de 200 de mii de lei, prin care vor fi achiziţionate 20 de sirene electronice. Noul lot de aparatură va completa şi reconfigura sistemul de înştiinţare, avertizare şi alarmare al oraşului.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Și-a cerut Robu scuze vreodată, pentru că a dat orașul pe mâna clanului Cârpaci?

  2. CIneva s-a oprit din aplaudat primul! Sa fie judecat, acolo in Banat! A pangarit memoria jefuitorilor de magazine!