G4Media.ro

Primăria Sectorului 6 din București vrea să-și facă propria firmă de salubrizare.…

Primăria Sectorului 6 din București vrea să-și facă propria firmă de salubrizare. Susține că va face economii pentru că firma nu va căuta profitul

Consiliul Local Sector 6 a adoptat joi un proiect prin care solicită Consiliului General al Capitalei împuternicire pentru înfiinţarea unei firme cu capital integral public pentru prestarea serviciului public de salubrizare, transmite Agerpres. Primarul Ciprian Ciucu a estimat economii de circa 80 de milioane de lei în patru ani.

Singura primărie de sector care are propria firmă de salubritate este cea din Sectorul 3, condusă de Robert Negoiță.

Primăria Sectorului 6 susține că propria firmă ar aduce economii pentru că nu și-ar dori să obțină profit, potrivit Agerpres.

De asemenea, primăria susține că prin înființarea firmei se vor face economii prin mecanizarea operaţiunilor; eficientizarea resursei umane şi reducerea/anularea pierderilor materiale; anularea marjei de profit specifică operatorului privat; costuri minime pentru prestaţiile suplimentare programelor stabilite în contract; reducerea cheltuielilor Primăriei cu monitorizarea şi controlul.

Activitatea de salubrizare stradală în Sectorul 6 este asigurată de SC Urban SA, în baza unui contract de servicii din 1999 încheiat cu Primăria Capitalei şi a actelor adiţionale aferente încheiate în perioada 2000 – 2001 cu municipalitatea şi în perioada 2002 – 2021 cu Primăria Sectorului 6.

Hotărârea adoptată prevede încetarea contractului la data atribuirii unui nou operator a delegării gestiunii pentru serviciul de salubrizare.

Primarul Ciprian Ciucu a estimat că în aproximativ patru ani vor fi făcute economii de circa 80 de milioane de lei prin înfiinţarea societăţii care va avea patru obiecte de activitate: salubritate stradală, deszăpezire, ridicarea deşeurilor de la ADP şi operarea staţiei de sortare a deşeurilor. (Foto: G4Media)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Tare. Primar liberal cu apucaturi socialist – comuniste.
  „Firma o sa faca economii fiindca nu cauta profitul.” :))
  Exact pentru ca nu cauta profitul nu va face economii.

  • Nu va cauta profitul, dar va avea o schema de personal insalubra.
   Nu va fi eficienta, dar nici nu va putea fi penalizata.
   Nu va pierde nimeni, nimic, automat, din patrimoniul personal daca lucrurile merg prost, dar nici nu va putea fi concurata de alta firma.

   Ciucu asta se lauda ca a fost pe la un Think Thank in tinerete … o fi fost cel de la garderoba?! 🤔

 2. vaccinarea globala a populatiei a redus deja aceasta probabilitate.

 3. Te doare mintea frate ce idei au astia.

 4. Sigur, cum nici companiile lui Firea nu cautau profitul. De fapt aveau pierderi serioase in timp ce angajau toate pilele si consumau tot bugetul prin salariile imense platite catre insatiabila camarila.
  Aceeasi reteta se pregateste.

  • Nu ai citit, printre randuri, cum a zis Ciucu ca daca rateaza tinta de a economisi 80 milioane in patru ani (respectiv min 50 mil in trei ani, sa fie inainte de urmatoarele alegeri, nu post mortem!), pe calculatelea, se rade in cap si fuge din politica, luând-o peste tarlale spre SE, tipând si dând din mâini!

   Este?

 5. investitia initiala e atat de mare incat profitul n-are cum sa existe in viitorul previzibil…asta plus capusarea cu pile, relatii si cunostinte, specialitatea de casa a usl-inosilor de teapa lui c(i)ucu :))

 6. Iar? Am facut exercitiul asta in comunism. Am incercat si dupa. Nu merge. Politicienii romani sunt prea escroci. In administratia publica ajung preponderent pile si incapabili.

 7. Exact! Ca doar stim din istorie ca in regimurile comuniste, nivelul de trai era (si este) incredibil de mare tocmai din cauza ca intreprinderile nu cauta(u) profitul, cum fac exploatatorii capitalisti! Traiasca socialismul multilateral dezvoltat care inalta poporul mai presus de profit!

 8. Cand facea Firea asta, tzipa toata lumea, acum e bine, nu? Se fac economii… WTF?

  • Da, frate, ce nu intelegi? Desfiintam companiile municipale si facem unele sectoriale. Adica de sase ori mai multe. Nu asta ne-am dorit la ultimele alegeri?

 9. 😂invata repede de la Clotild primarul sector 6😂😂😂, Asa se fac banisorii!

 10. Sa o aducă pe Firea ,se pricepe ea.
  PNL = PSD

 11. Cu privire la companiile autorităților locale , numai în colonia Romanica nu sunt bune pentru unii , dar la Viena ,Paris și Zurich și în multe alte orașe sunt foarte bune .