G4Media.ro

Primăria Sectorului 1 va curăța terenurile neîngrijite, iar proprietarii terenurilor vor fi…

Primăria Sectorului 1 va curăța terenurile neîngrijite, iar proprietarii terenurilor vor fi obligați să suporte cheltuielile cu salubrizarea

Consiliul Local Sector 1 a adoptat un proiect de hotărâre ce prevede că autoritatea locală va salubriza terenurile neîngrijite cu proprietari, urmând ca valoarea lucrărilor să fie recuperată de la aceștia, potrivit Agerpres.

Hotărârea a fost adoptată cu 18 voturi „pentru” şi 9 abţineri.

Proiectul aprobă Regulamentul privind procedura de salubrizare, igienizare şi împrejmuire a terenurilor virane din Sectorul 1. Regulamentul vizează terenurile virane neîngrijite pe care le deţin cu orice titlu instituţiile publice, agenţii economici, persoanele juridice şi fizice.

Printre obligaţiile instituţiilor publice, agenţilor economici, persoanelor juridice şi fizice care deţin cu orice titlu (în proprietate, închiriere, administrare, concesiune) terenuri în Sectorul 1 se numără asigurarea întreţinerii, deratizării, dezinsecţiei şi salubrizării terenurilor prin tunderea periodică în decursul unui an a vegetaţiei şi eliminarea deşeurilor aflate în incintă. Totodată, aceştia au obligaţia să asigure curăţenia şi ordinea la locurile de depozitare a materialelor de pe terenurile cu construcţii nefinalizate şi pe căile de acces şi să ia măsuri pentru împrejmuirea terenurilor, pentru preîntâmpinarea depozitărilor ilegale de deşeuri municipale din partea unor persoane necunoscute.

Nerespectarea acestor obligaţii constituie contravenţie, potrivit Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti (HCGMB) nr. 121/2010, modificată prin HCGMB nr. 189/2013, şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 500 şi 1.500 de lei pentru persoanele fizice şi între 1.000 şi 2.000 de lei pentru persoanele juridice.

Poliţia Locală Sector 1 identifică, notifică, somează şi/sau amendează deţinătorii de terenuri, în scopul luării măsurilor necesare pentru respectarea acestor obligaţii.

În situaţia neîndeplinirii lor de către proprietari, autoritatea locală, prin Administraţia Domeniului Public Sector 1, va efectua pe cale administrativă, în baza dispoziţiei primarului Sectorului 1, lucrările de îngrădire/salubrizare/igienizare a terenurilor în cauză, urmând ca valoarea acestora să fie recuperată de la deţinători.

În toate cazurile în care persoana notificată şi sancţionată nu va permite accesul pe terenul supus lucrărilor de salubrizare/îngrădire, în vederea executării acestora, Administraţia Domeniului Public Sector 1 va solicita autorizarea instanţei judecătoreşti competente pe calea ordonanţei preşedinţiale.

Sursa foto: Facebook/ Ministerul Mediului

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Hai cu hatereala. Parca vad cum se naste ideea ca Armand a pus ochii pe ternurile astea si nu urmareste decat sa-i lase pe bietii oameni fara ele.

 2. Adica daca e un teren in litigiu cu diversi dar pe care la primarie figurez proprietar la impozite si pe care tot cartierul arunca diverse, tot eu platesc pe ceva ce nu detin si nu pot instraina?!! :))

 3. Este o hotărâre a CLS1 – Consiliul Local S1, a nu se subînțelege că vine tot de la spaima gunoaielor Clodilde

 4. Ce-ți bați capu sărăntocule? Tu ai pământ?
  App: Ăla dintre degetele de la picioare nu se pune!

 5. La fel trebuie facut si cu fatadele imobilelor private care-ti cad in cap. Nu vrei s-o renovezi o renoveaza primaria si-ti scoate la vanzare imobilul daca nu restitui banii cheltuiti.
  Socialismul asta de rahat cu ”sarmanii” n-au cu ce trebuie sa ia sfarsit.

 6. Și gunoaiele pesedizde, penelizde și sputănietkăkănariste cine le adună de pe acest forum?

  Se duc, adună gunoaie, trimit factura. Nu plătești, nu poți să vinzi; ai datorii la primărie.

 7. Voi nu sunteti in stare sa maturati strazile din sector, sa luati gunoiul din cosurile stradale, sa starpiti sobolanii care misuna intr-o veselie, dar va apucati sa curatati terenurile private. Si daca aia nu platesc dupa ce le ridicati gunoiul, pariu ca faceti o invarteala si le luati terenurile?!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.