G4Media.ro

Primăria Constanța a închis locurile de joacă, iar străzile vor fi dezinfectate…

Primăria Constanța a închis locurile de joacă, iar străzile vor fi dezinfectate zilnic după ce incidența a ajuns la 7,8/ Municipiul nu a fost carantinat, iar DSP propune ”monitorizarea evoluției COVID-19”

Primăria Constanța a închis locurile de joacă și a transmis că străzile vor fi dezinfectate zilnic după ce incidența de infectare din municipiu a ajuns, luni, la aproape 8 infectări la 1000 de locuitori (7,83).

Numărul cazurilor de coronavirus a crescut rapid în ultimele trei zile, de la 5,8 la 7,83, însă municipiul nu a fost carantinat încă. Direcția de Sănătate Publică nu a propus restricții pentru prevenirea răspândirii virusului, ci a transmis, luni, Prefecturii Constanța că ”se urmărește evoluția zilnică a incidenței cumulate”.

Tot luni, în contextul creșterii rapide a numărului de infectări cu COVID-19, Primăria Constanța a anunțat o serie de măsuri pentru prevenirea răspândirii pandemiei, printre care închiderea locurilor de joacă, dezinfectarea zilnică a străzilor, bulevardelor și a trotuarelor din municipiul Constanța și dezinfectarea zilnică a piețelor agroalimentare care sunt deschise.

Comunicatul Primăriei Constanța

”Pentru a preveni infectarea și răspândirea noului coronavirus COVID–19, primarul municipiului Constanța, domnul Vergil Chițac, a convocat astăzi Comitetul Local pentru Situații de Urgență. În cadrul ședinței au fost dispuse următoarele măsuri:

– Dezinfectarea zilnică a piețelor agroalimentare din municipiul Constanța;

– Informarea locuitorii referitoare la măsurile ce trebuiesc respectate în vederea evitării contaminării cu virusul SARS-CoV-2 prin afișarea de postere la intrarea în instituțiile publice, unitățile economice și scările blocurilor rezidențiale, dar și prin transmiterea de mesaje prin stațiile acustice;

– Dezinfectarea zilnică a străzilor, bulevardelor și a trotuarelor din municipiul Constanța;

– Închiderea locurilor de joacă de pe raza municipiului Constanța;

– Înscrierile în programul RESPECT se vor realiza numai online sau prin poștă;

– Realizarea de activități de îndrumare și control a operatorilor economici, a furnizorilor de servicii publice și a reprezentanților unităților de învățământ cu privire la respectarea măsurilor de prevenire a infecției cu Covid-19 și conștientizarea pericolului sanitar”, se arată în comunicatul Primăriei Constanța.

sursa foto: Info Sud-Est

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Monitorizam…..cum mor oamenii…..să nu piardă PNL procente

  • Trolii bâlbâiți care ss-trollează pentru mafia PRO-USL-PSD ”monitorizeaza” din vară ”cum mor oamenii”, de când strigau că sunt îmbotnițați și că sunt obligați să se spele.

 2. Daca era vreun oras sau comuna condusa de PSD, era repejor inchisa. Asa, sa tot traiasaca PNL ca vin alegerile.

 3. Locurile de joaca erau problema! Spalam si strazile….ca pe acolo bantuie covidul. Iti mai amintesti cum l-ai importat tu de la NATO??? Ai avut si un dosar, dar evident, s-a pierdut de mult.

 4. Iarasi dezinfecteaza strazile? Inca nu au aflat ca si OMS a indicat ca este o prostie?

 5. Strazile vor fi dezinfectate zilnic, inca o masura din ciclul „purtatul mastii in aer liber”, dar neindoielnic de mare succes la masa de ignoranti care crede ca te poti infecta cu coronavirus de pe asfalt.
  O masura cu priza la public, buna si pentru afaceri. Complet ineficienta, din pacate, in combaterea epidemiei.

  • Este chiar o masura distructiva din cauza substantelor inhalate de oameni si dezastruoasa pentru vegetatie.

 6. Controale, controale, controale, in autobuze, pe strada, in zonele comerciale.

 7. Locurile de joaca erau pline de covizi!
  La scoala nu-i trimitem!
  Unde pot merge copii?
  Va veni vremea sa raspundeti! Curand!

 8. Locurile de joaca trebuie inchise in toata tara!
  Sunt pline de mucoşi care stau la gramada ,țipa unii la altii si toate astea sub privirile parintilor care stau pe banca cu botnita sub barbie!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.