G4Media.ro

Primăria Baia Mare trebuie să demoleze zidul de segregare a populației rome…

sursa foto: Mugur Vărzariu

Primăria Baia Mare trebuie să demoleze zidul de segregare a populației rome din municipiu, după o decizie definitivă a instanței/ Acțiunea, deschisă de activistul Mugur Vărzariu

Primăria Baia Mare trebuie să demoleze zidul de segregare a populației rome din municipiu, după o decizie definitivă a instanței, din 14 februarie.

Acțiunea a fost deschisă de activistul Mugur Vărzariu care în luna mai anul trecut anunța pe blogul său că a câștigat în primă instanță dărâmarea zidului. Primăria condusă la vremea aceea de Cătălin Cherecheș, între timp condamnat pentru corupție, a făcut apel dar acțiunea i-a fost respinsă definitiv.

Activistul Mugur Vărzariu deține și Asociația Loving Colours, cu care a acționat în instanță Primăria Baia Mare și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, și este cunoscut pentru implicarea sa în combaterea discriminării și a respectării drepturilor omului.

În 2011, Cătălin Cherecheș a fost ales primar în Baia Mare, după ce a avut un mandat de deputat independent. La scurt timp după ce a ajuns primar a ridicat un zid prin care a despărțit blocurile sociale din municipiu, în care locuiește populație romă de restul locuitorilor din Baia Mare. Consiliul pentru Combaterea Discriminării l-a amendat pe primar și i-a recomandat să dărâme zidul, dar construcția a rămas pe loc.

știre în curs de actualizare

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...