G4Media.ro

Prima tranșă de vaccinuri Pfizer pentru copiii de 5-11 ani sosește marți…

Prima tranșă de vaccinuri Pfizer pentru copiii de 5-11 ani sosește marți în România / 3.355 de programări în platformă 

Prima tranșă de 114.000 doze de vaccin Pfizer pentru copiii de 5-11 ani sosește marți în România. Până acum, au fost făcute 3.355 de programări în platformă, anunță Comitetul pentru coordonarea campaniei naționale de vaccinare (CNCAV).

Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană și vor sosi pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă, se arată în comunicat.

Astfel, procesul de vaccinare a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani va începe la data de 26 ianuarie, iar dozele vor fi distribuite după cum urmează:

Centrul Național de Stocare București: 42.000 doze;
Centrul Regional de Depozitare Brașov: 12.000 doze;
Centrul Regional de Depozitare Constanța: 12.000 doze;
Centrul Regional de Depozitare Cluj: 12.000 doze;
Centrul Regional de Depozitare Craiova: 12.000 doze;
Centrul Regional de Depozitare Iași: 12.000 doze;
Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 12.000 doze.

Programarea se va efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped , prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali. La acest moment, în platforma de programare sunt configurate 220 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel național. Harta centrelor de vaccinare este disponibilă la https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/.

Vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru.

Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile; administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile.

Începând cu data de 13 ianuarie, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale, platforma electronică a permis programarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, iar până astăzi, 24 ianuarie – ora 08.00, au fost înregistrate 3.355 astfel de solicitări.

„Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de EMA, cel mai important for decizional, care reunește experți la nivel european. În urma finalizării evaluării datelor științifice a rezultat că raportul beneficiu/risc este pozitiv, mai ales la copiii care au comorbidități și care prezintă un risc crescut de a dezvolta forme severe ale infecției cu SARS-CoV-2”, subliniază CNCAV.

Amintim că în Europa campania de vaccinare a copiilor de 5-11 ani a început de la jumătatea lunii decembrie 2021, însă autoritățile din România au întârziat vaccinarea copiilor. Ministerul Sănătății a motivat, într-un răspuns transmis G4Media.ro în 4 ianuarie, că până la începutul acestui an nu au fost fonduri pentru a comanda dozele necesare copiilor.

sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

22 comentarii

 1. Ar trebui verificați psihologic părinții respectivi.
  De ce ți-ai vaccina copiii cu un vaccin testat insuficient, fără eficiență pe tulpina dominantă acum, Omicron, pentru o boală care nu afectează copiii ?

  • Daca copii sunt cei mai putin afecatati de catre virusul wuhan de ce trebuie vaccinati?

  • Treci inapoi in joc la sarit pe cubulete!
   Aici nu te pricepi!

  • Mai degrabă ar trebui verificați psihologic indivizii care se pretind doctori dar gândesc ca niste vraci. Mai mult dezinformează cu seninătate. Vaccinul este testat și a fost deja administrat la milioane de copii , fara sa existe probleme, după cum s-a văzut. Iar omicron afectează copiii altfel nu s-ar îmbolnăvi și nu ar fi internați în spital.

  • Droggy,
   Ai copii trol penibil ? Mai mult ca sigur nu ai, nici nu ai timp să te reproduci, ești la propagandă zi și noapte.
   Numărul copiilor internați „cu Covid” plus alte boli infecțioase este același ca întotdeauna, au fost și vor fi permanent părinți ipohondri care își internează copiii la orice diaree.

  • Dar și părinți ai căror copii mor ca sunt ei în nu știu ce sectă și le-a spus un spirit sa nu apeleze la medic, să-i frece cu oțet pe spate că le trece. Cum o să fie numărul copiilor internați cu covid așa dintotdeauna, ce covidul există dintotdeauna? Vai de capul dvs de doctor ce pretindeți ca sunteți, nici două vorbe coerente nu sunteți in stare sa legați Și vedeți-va de copiii dvs dacă-i aveți, lăsați-i pe ai altora, că are cine sa le poarte de grijă, nu dvs. D-aia oameni de teapa dvs nu merită nici un scuipat Intre ochi, că aveți un caracter ordinar, mereu faceți atacuri la persoana și implicați familia altuia, că nu va convine ce spune, de parcă ar avea vreo treabă mama, copiii aceluia.

 2. date preliminare indica o incidenta mult mai mare a cazurilor de miocardita in randul copiilor decat in cazul contractarii bolii covid 19.

  de asemenea, date preliminare indica scaderea rezistentei in fata omnicron direct proportional cu numarul de doze pentru alpha; motivul: organismul detecteaza mai tarziu virusul fiind obisnuit cu arnul alpha;

  dpdv stiintific, e imprudent in momentul asta sa iti vaccinezi plodul.

  • Datele arata ca spui prostii.

  • Nu știu la ce date preliminare va referiți dar cele științifice arată fix contrariul. Miocarditele rezultate in urma Covid au o incidență de 146 cazuri la suta de mii, cea in urma vaccimului de 2,3 ( doi virgulă trei) la suta de mii. Cat privește protecția față de omicron cea oferită de vaccin este de 65% ( adică, din 100 expuși care s-ar infecta dacă n-ar fi vaccinati se infectează 35) pe când fără protectia vaccinului din 100 se infectează 100. Sunt rezultatele cercetărilor efectuate și observațiilor de specialitate. Concluzia este că este indicat sa -ti vaccinezi copilul dacă vrei să reduci riscul de infectare și mai ales de îmbolnăvire.

  • Un link cu studiile alea, tov. Draggy ?
   Un studiu mare din Sua a arătat exact ce spune Dascăl, riscul de miocardită la copii, mai ales la băieți, e mai mare la vaccinul Pfizer decât la Covid :

   g4media.ro/studiu-american-riscul-de-spitalizare-al-baietilor-sanatosi-cauzat-de-un-efect-advers-rar-al-vaccinului-anti-covid-19-pfizer-ar-putea-fi-mai-mare-decat-riscul-de-spitalizare-cauzat-de-boala.html

  • Un link cu studiile alea, tov. Draggy ?
   Un studiu mare din Sua a arătat exact ce spune Da.scăl, riscul de m.ioc.ardită la c.opii, mai ales la b.ăieți, e mai mare la vaccinul Pfizer decât la Covid :

   g4media.ro/studiu-american-riscul-de-spitalizare-al-baietilor-sanatosi-cauzat-de-un-efect-advers-rar-al-vaccinului-anti-covid-19-pfizer-ar-putea-fi-mai-mare-decat-riscul-de-spitalizare-cauzat-de-boala.html

  • Acest articol spune altceva, că ar putea fi diagnosticați cu miocardita mai degrabă decât să facă covid. Adică doua din o suta de mii ar face miocardita, asta am spus și eu, înseamnă că nu știți să citiți, însă mai puțin de doi s-ar îmbolnăvi. Dar și daca se îmbolnăvesc, riscul de a face miocardita creste de 70 de ori față de vaccin. Toate studiile sunt disponibile pe site-uri de specialitate, cdc.gov, ecdc.eu etc, ar trebui sa le știți dacă sunteți doctor sau faceți pe neștiutorul? Câteodată am senzația că sunteți chiar analfabet funcțional, in sensul că nu înțelegeți ce citiți, așa dați impresia ori o faceți doar ca sa va susțineți bazaconiile in care credeți în mod irațional. Oricum ar fi, e rău pentru dvs.

  • Acest articol spune altceva, că ar putea fi diagnosticați cu miocardita mai degrabă decât să facă covid. Adică doua din o suta de mii ar face miocardita, asta am spus și eu, înseamnă că nu știți să citiți, însă mai puțin de doi s-ar îmbolnăvi. Dar și daca se îmbolnăvesc, riscul de a face miocardita creste de 70 de ori față de vaccin. Toate studiile sunt disponibile pe site-uri de specialitate, ar trebui sa le știți dacă sunteți doctor sau faceți pe neștiutorul? Câteodată am senzația că nu înțelegeți ce citiți, așa dați impresia ori o faceți doar ca sa va susțineți bazaconiile in care credeți în mod irațional. Oricum ar fi, e rău pentru dvs.

  • Droggy,
   Tu îți câștigi existenţa patetică postând pe net. Eu sunt medic. Tot timpul încerci să spui că negrul e alb și invers. E foarte clar studiul, la tineri efectele adverse ale vaccinului depășesc efectele negative ale Covid-ului. Și asta înainte de Omicron.
   Fă ceva util, ia-ți o slujbă decentă, parazitule.

  • Asta e interpretarea pe care o dați dcstz studiile spun altceva. Dacă sunteți într-adevăr medic, cum va lăudați într-una, înseamnă că sunteți un om iresponsabil. Părerea mea e că de fapt sunteți un impostor, nici un medic adevărat n-ar gândi c o vrăjitoare, cum faceți dvs.

 3. oare chiar intimplator au ales data de 26 ianuarie ca data pentru a incepe vaccinarea copiilor?

 4. Lasati copiii in pace!
  Intr-o zi, veti fi judecati pentru constrangerea oamenilor sa se vaccineze. Ghilotina meritati.

 5. WaxxxeEerrroiziii musai să-și ducă hăNdeii la înțepat, musai.

 6. Încolonarea și hai fuguța marș cu puradeiii la vaccinare :)))) . Pardon „hominizare” :)))

 7. Da de ce nu lasam prostii sa se imunizeze