G4Media.ro

Prima reacție de la Phenian, după asaltul asupra Ambasadei Coreei de Nord…

sursa foto: Facebook

Prima reacție de la Phenian, după asaltul asupra Ambasadei Coreei de Nord din Madrid. E invocat un atac terorist, dar se evită culpabilizarea SUA

Un raid asupra ambasadei Coreii de Nord în Spania în februarie a fost „un grav atac terorist”, a declarat duminică un reprezentant al Ministerului de Externe nord-coreean, în primul comentariu oficial al Nordului despre incident, notează luni Reuters.

Reprezentantul ministerului a cerut de asemenea o anchetă şi a declarat că Coreea de Nord este foarte atentă la zvonurile că Biroul Federal de Investigaţii (FBI) al Statelor Unite şi un grup anti-Phenian se află în spatele raidului.

Cu toate acestea, Coreea de Nord s-a abţinut să învinovăţească Washingtonul direct şi a cerut autorităţilor spaniole să efectueze ancheta într-o manieră responsabilă.

„Vom aştepta rezultatul cu răbdare”, a declarat acest reprezentant citat de agenţia de presă de stat a Nordului, KCNA, preluată de Agerpres.

KCNA a declarat că un grup armat a atacat ambasada din Spania şi i-a legat, bătut şi torturat pe membri ai personalului ambasadei, furând de asemenea echipamente de comunicaţie.

„O intruziune ilegală, ocuparea unei misiuni diplomatice şi actul de furt sunt o încălcare gravă a suveranităţii statului
şi o violare flagrantă a dreptului internaţional, şi acest gen de acte nu ar trebui niciodată tolerate pe glob”, a declarat reprezentantul Ministerului de Externe al Nordului.

Un grup disident misterios, Apărarea Civilă Cheollima, de asemenea cunoscut sub numele de Joseon Liber, a recunoscut pe website-ul său săptămâna trecută că s-a aflat în spatele incidentului din 22 februarie, dar a declarat că nu a fost un atac şi că grupul a fost invitat în ambasadă.

Luni, grupul a declarat că liderul nord-coreean Kim Jong Un va fi umilit dacă respinge apelurile pentru libertate.

Citiți și: Gruparea care a atacat ambasada nord-coreană de la Madrid: Activităţile au fost suspendate provizoriu. Ne aşteaptă lucruri mai mari

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...