G4Media.ro

Prima navă cu ajutor umanitar pentru Fâşia Gaza a plecat pe coridorul…

Sursa foto: Bashar TALEB / AFP

Prima navă cu ajutor umanitar pentru Fâşia Gaza a plecat pe coridorul umanitar dinspre Cipru

Prima navă cu ajutor umanitar pentru Fâşia Gaza a plecat pe coridorul maritim dinspre insula Cipru marţi dimineaţă, a anunţat organizaţia nonguvernamentală spaniolă Open Arms, căreia îi aparţine nava respectivă, transmit AFP, Reuters şi DPA, transmite Agerpres.

Nava, care se numeşte tot Open Arms, ”a plecat” din portul cipriot Larnaca în jurul orei 06:50 GMT, a declarat Laura Lanuza, purtătoare de cuvânt a acestei organizaţii ce intervine de obicei în Mediterana Centrală pentru a salva migranţi.

Vasul transportă în jur de 200 tone de alimente (orez, făină, conserve) care urmează să fie distribuite în Fâşia Gaza de către organizaţia World Central Kitchen (WCK), o organizaţie a bucătarului Jose Andres.

”Ajutorul furnizat de WCK se îndreaptă spre Gaza, la bordul Open Arms”, a confirmat WCK într-un mesaj publicat pe platforma X (fosta Twitter), care a precizat că ”lucrează pentru a trimite cât mai multe nave posibil”.

World Central Kitchen dispune de echipe în Gaza încă de la începutul războiului.

Ciprul este ţara membră a Uniunii Europene cea mai apropiată geografic de Fâşia Gaza, teritoriu situat la o distanţă de circa 370 de kilometri.

În paralel, o navă militară americană a părăsit sâmbătă SUA având la bord material necesar construirii unui port provizoriu pentru a debarca containerele cu ajutor umanitar, ceea ce ar putea dura până la 60 de zile.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...