G4Media.ro

Prima luare de poziție din partea judecătorilor. Magistrații de la judecătoria Sector…

Prima luare de poziție din partea judecătorilor. Magistrații de la judecătoria Sector 1 anunță că susțin comunicatul privind solicitarea abandonării procedurii de revocare a lui Augustin Lazăr

Prima instanța care își anunță susținerea față de comunicatul celor 1000 de procurori care au solicitat joi Ministrului Justiției, dl. Tudorel Toader, să abandoneze imediat procedura de revocare a Procurorului General al României, dl. Augustin Lazăr.

Redăm comunicatul:

”Întrunită legal astăzi, 26.10.2018, în temeiul art. 17 alin.3 din Regulamentul de ordine interioară, Adunarea Generală a Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti:

ADOPTĂ URMĂTOARELE:

Judecătorii din cadrul Adunării Generale din data de 26.10.2018 a Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, cu majoritate, susţin Comunicatul emis de Asociaţia Forumul Judecătorilor din România şi Asociaţia Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor privind solicitarea fermă adresată Ministrului Justiţiei de a abandona imediat procedura de revocare a Procurorului General al României, d-nul Augustin Lazăr.”

Peste 1000 de magistrați susțin, cu titlu individual, solicitarea adresată Ministrului Justiției de a abandona imediat procedura de revocare a Procurorului General al României, arată un comunicat al Formului Judecătorilor.

Cei peste o mie de magistrați au semnat un apel inițiat de Asociația “Forumul Judecătorilor din România” și Asociația „Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor”, care au solicitat joi Ministrului Justiției, dl. Tudorel Toader, să abandoneze imediat procedura de revocare a Procurorului General al României, dl. Augustin Lazăr.

”O astfel de procedură, care ocolește practic garantul independenței justiției, respectiv Consiliul Superior al Magistraturii, al cărui rol este unul pur decorativ, și care nesocotește dreptul la apărare al procurorului supus revocării a fost profund criticată de Comisia de la Veneția, GRECO și Comisia Europeană și pune în pericol parcursul României în Uniunea Europeană și în Consiliul Europei și însăși existența democratică a statului român, nemaivorbind de semnalul negativ și descurajant transmis unei părți importante a corpului magistraților”, se arată în apelul citat.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Magistratii si procurorii sunt in eroare, comunicatele trebuie adresate lui Dragnea nu lui Toader.

 2. Iccj ,hai ca va vine randul ! Iulica e mai tare asta ca spoitoru?

 3. Sa vedem daca slugarel trimite inspectia judiciara peste ei (toti sau unul cite unul)!

  • Cred ca in urmatoarea perioada de timp Tudorel isi va dedica in majoritatea timpului majoritatea energiei de care inca mai dispune pt a fundamenta dpdv constitutional teoria potrivit cu care el, in calitate de Ministru al Justitiei si discretionar stapan al procurorilor ce populeaza parchetele dinRomania este autoritate diriguitoare si asupra Sectiei de Procurori a CSM, pt ca nu-i asa ?, daca Sectia este formata din Procurori, apai atunci si astia, tocmai pt ca se intituleaza procurori trebuie sa raspunda in fata lui si nicidecum in fata altei autoritati.

   PS. Daca ii iese manevra asta (deja pe sclerozatul de Valerica l-a ametit) atunci si-a pus in buzunarul de la piept CSM-ul !

   PPS. Si apoi de aici si pana la Presedintia Romaniei nu mai este decat un pas: care se face insa in mod obligatoriu in interiorul stabilimentului cunoscut sub numele de Balaceanca ! :))))

 4. Ultimele zbateri ale magisterilor securiști!

  • Pudila, tu esti un securist imputit!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.