G4Media.ro

Prim-vicepreședintele PNL Iași, Alexandru Muraru, fratele consilierului prezidențial: Eventuala primire în PNL…

Prim-vicepreședintele PNL Iași, Alexandru Muraru, fratele consilierului prezidențial: Eventuala primire în PNL a primarului Chirica este o eroare politică majoră/ Actualul primar are o avere pe care nu o poate justifica

Prim-vicepreședintele PNL Iași, Alexandru Muraru, fratele consilierului prezidențial Andrei Muraru, critică dur, într-o postare pe Facebook o eventuală primire în PNL a primarului Mihai Chirică după ce acesta a admis că poartă negocieri atât cu PNL cât și cu PSD. Muraru scrie că ar fi ”o eroare politică majoră” primirea lui Chirică în partid și amintește că primarul Iașiului este implicat în numeroase scandaluri imobiliare și financiare, are o avere pe care nu o poate justifica, este inculpat într-un dosar penal pe rolul Parchetului Iași, iar recent a fost condamnat pentru declarații rasiste de către CNCD. Muraru spune că nu a existat nicio invitație, nici directă și nici indirectă, a președintelui Iohannis adresată lui Mihai Chirica de a adera la PNL, așa cum acesta lasă să se înțeleagă.

Redăm mai jos integral postarea lui Alexandru Muraru pe Facebook:

”Ca Prim-vicepreședinte PNL Iași, cred că eventuala primire în PNL a primarului Chirica este o eroare politică majoră.

Nicio înțelegere politică și niciun sondaj nu mă vor putea convinge că actualul primar al Iașului este eficient. Lucrând de peste 15 ani în administrația orașului, ca director tehnic, viceprimar (PSD), și primar de 5 ani (inițial interimar și apoi ales PSD), Mihai Chirica a eșuat în a contribui cu adevărat la dezvoltarea orașului și la transformarea acestuia într-o metropolă europeană, comparabilă măcar cu cele din vestul țării.

Iașul este un oraș ignorat de către primarul său, cu o administrație majoritar PSD întreținută și alimentată de Chirica, teleormanizată, fără parcuri industriale, fără investiții majore în infrastructură, fără parcări moderne, fără stadion european, fără sală polivalentă, fără bazin olimpic, fără filarmonică, un oraș care nu are nici măcar un PUG și unde tunurile imobiliare sunt la ordinea zilei. Distrugerea patrimoniului și a monumentelor istorice reprezintă fapte des întâlnite la Iași.

Actualul primar este implicat în numeroase scandaluri imobiliare și financiare, are o avere pe care nu o poate justifica, este inculpat într-un dosar penal pe rolul Parchetului Iași, iar recent a fost condamnat pentru declarații rasiste de către CNCD. Insultele, jignirile, răfuielile cu presa, intimidarea oamenilor de afaceri sunt la ordinea zilei. Universul politic al lui Chirica arată exact ca cel al lui Radu Mazăre, al Gabrielei Firea sau al Olguței Vasilescu: clanuri, rețele, clientelă cotropitoare. Un asemenea personaj nu va fi niciodată un liberal!

Mai mult, asocierea de numele președintelui Iohannis, de care a făcut uz Mihai Chirica în ultima vreme, este un neadevăr de mari proporții. Acesta a avut scopul de a proiecta o așa-zisă susținere de care s-ar bucura actualul primar din partea președintelui României. Este complet fals. Nu a existat nicio invitație, nici directă și nici indirectă, a președintelui Iohannis adresată lui Mihai Chirica de a adera la PNL, nu a existat nicio corespondență, nici directă și nici indirectă, nici întâlniri secrete pe această temă. Faptul că Mihai Chirica folosește abuziv numele președintelui Iohannis în eventuala sa venire în PNL, demonstrează o mare impostură dar și disperarea cu care a căutat fără succes, vreme de doi ani, ușa de intrare în PNL.

Eventuala candidatură a lui Mihai Chirica din partea PNL va decredibiliza pentru mulți ani organizația. Se va termina prost, în oricare scenariu. Una este să susții un proiect politic sau o oportunitate de moment și alta este să primești în rândul Partidului Național Liberal un fost vicepreședinte național PSD. O ipostaziere a Gabrielei Firea și a Olguței Vasilescu la Iași, un personaj crescut de baronul Gheorghe Nichita, validat de protipendada PSD.

Reamintesc faptul că nu departe de ceva vreme, cu toții ticluiau în laboratoarele PSD cum să destructureze justiția, statul de drept, să modifice legi care să-i grațieze, să scoată România din Uniunea Europeană. Mihai Chirica a fost parte a acelei construcții și a echipei cu care Dragnea a ajuns președintele PSD. Practic, autoexcluderea sa din PSD a fost o strategie menită să-i asigure un exit dintr-un partid muribund.

Românii ne au arătat în 2019, la vot, nu doar că nu mai doresc PSD, ci nici baroni și nici PSD-iști îmbrăcați în haine noi!

Sper că ai noștri colegi din București, Craiova sau Constanța nu se vor trezi cu actualii primari PSD în postura de candidați! Lupta PNL este cu PSD, dar și cu pesedismul și cu PSD-iștii în egală măsură! Un baron PSD-ist arondat la PNL nu va fi niciodată un liberal!

Felicit organizația municipală și cei câțiva colegi ai mei din Consiliul Local care au făcut o opoziție onestă, sinceră și vocală în ultimii 4 ani, prezentând ieșenilor săptămânal erorile, neputințele și fărădelegile administrației PSD-Chirica. Ei au fost, în toți acești ani, adevărata noastră interfață, vocea adevăratei și unicei opoziții în Consiliul Local, ei au făcut cinste numelui PNL și votului pe care ieșenii l-au dat listei PNL la CL în 2016. Virulența cu care actualul primar s-a opus proiectelor și inițiativelor PNL arată un comportament profund PSD-ist, primitiv, de care nu se poate desprinde.

La alegerile pentru primăria Iași, un compromis compromițător va naște probabil o victorie de moment, dar o mare ultragiere și, implicit, o amânare a unui proiect autentic liberal, menit să transforme cu adevărat orașul și comunitatea.”

Sursa Foto: Facebook/ Alexandru Muraru

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Este clar ca PNL trebuie evitat la alegerile locale.
  USR este cea mai buna solutie

  • LGBT=Sodoma si Gomora
   si stim ca nu e de joaca cu chestiile astea.. scuipa in san

  • PNL – USL = FSN = PCR
   Plus mafia portocalui a agentului Petrov, adica Udrea, Turcan & Co
   La IAsi Orban nu va fi huiduit, ci scuipat – ca o lichea politruca ordinara ce este

  • Au reînceput trolii pedeseraști să dea din flașnetă, fac previziuni ca niște anal-iști școliți la ”Sodoma”, dintr-ăia de ”scuipa in san” și pupă moaștele ”politruce” de la mafia PRO-PSD-ALDE, se știe. Aia bună, de ”Gomora”, nu ”portocalui a agentului Petrov, adica Udrea, Turcan & Co”

 2. Mai sunt și oameni de calitate, cu scaun la cap, după cum se vede, în pnl, care conștientizează penibilul situației, dar din păcate pentru ei, cuvântul lor nu prea contează, deciziile sunt luate tot de potlogari, de marii sforari ai partidului. În ritmul acesta, mâine-poimâine, vom afla că sunt preluați în pnl unii precum: oprișan, stănescu, arsene, buzatu etc, iar explicația va fi, ei sunt oameni în regulă zdrangănea a fost de vină. Nu m-ar mira absolut deloc. Oamenii ăștia sunt lipsiți de scrupule și de o minimă decență, fiind capabili de orice astfel de acțiune. Dacă îl preiau pe potlogarul de chirica, de ce nu i-ar prelua și pe alții?

  • Ce-ar mai vrea ei, toți ”potlogarii” pdeseraști, nu doar ăia dați afară acum 3 ani din mafie, să fie ”preluați în pnl”, nu le-ar mai țâțâi atâta curul, s-ar așeza din nou la butone, ar fi bine. Fără să-și dea seama, pentru că sunt idioți, trolii mafiei PRO-PSD-ALDE își contrazic propria narațiune spusă la punctaj – PNL=PSD. Păi dacă e așa, ei de ce se mai agită atunci, că treaba e aranjată, nu? Sau nu e, de fapt, nici un ”blat” și tocmai d-aia țipă ei ca din gură de șarpe?

 3. Adevarata MIZERIE care este PNL e acum limpede: Un primar Rosu, corupt, cu nenumărate vile obținute dubios pentru multiplele lui neveste, unul care a distrus orasul in cârdasie cu mafia imobiliara, colaborator intim al puscăriasului Nichita, o nulitate care nu a facut decât rău, transformând Iasiul in oras acultural si cel mai poluat din RO – asta este achiziția grupării politruce numita PNL = USL

  Orban, nu mai veni in Iasi – nu vei hi doar huiduit, ci si scuipat, ca o lichea carierista ordinara ce ești, slugioi al zeroului prezidentia și pestilențial ce doarme la Cotroceni (când nu trage sforile ca un individ lipsit de orice scrupule și imbuibat cu 6 case obtinute ilegal).

  • TROLL ALERT!!!!!!!!!!!!!
   ”Adevarata MIZERIE care este” mafia PRO-PSD-ALDE ”e acum limpede:” postacii diversioniști schelălăie de nu mai au aer că ”vilele”, că ”nevestele”. Până acuma nu mai era ăla ”un primar Rosu”, și-au adus aminte trolii după 3 ani. Cât era ” in cârdasie cu mafia imobiliara” PRO-PSD-ALDE=, uite cum nu mai ”distrugea orașul”, iar când era ”achiziția grupării politruce” PRO-PSD-ALDE, nu mai era ”corupt”, bineînțeles. Și n-o să mai fie nici ”colaborator intim al puscăriasului Nichita” dacă mâine alege să meargă iar cu mafia securistă ( pentru că nu a ales încă PNL, ăsta e un fake pe care-l știe toată lumea iar cine-l suține, prin asta arată că e postac diversionist).
   Dacă cineva se îndoia că ăsta e trol, se convinge la sfârșit când dobitocul care trebuia să facă pe ”Imparțialul indignat” nu se abține și-l amestecă pe ”zeroul prezidential”, bineînțeles și ăla tot cu ”casele”, aceeași ciorbă pe care o reâncălzesc de atâția ani pentru că n-au altceva și tot degeaba.

 4. Ca orice pesedist care se respectă, chirica este normal să aibă averi imense fără justificare legala. Totodată,tot ca orice pesedist, va sări în barca salvatoare. Pe de altă parte peneleii sunt niște cameleoni politici care fte și pe mă-sa pt putere. Soluția a fost simplă de la început: ieșit masiv la vot și votat USR+. Dacă cineva crede că alta este soluția este un prost,țara va ajunge amanet pt că este dovedit că ăștia doar distrug și împrumută.

  • PeDeSerastia salvează România!

  • Ma, Danut, nu mai scrie cu majuscule. Aicea nu e a3.
   Aici se stie exact semnificatia celor 2 acronime, precum si faptul ca semnul egal nu are ce cauta intre ele.

   Da’ ia zi, stii ce-i ala acronim, sau sa-ti scriu si definitia?

  • Bad@ mi-e clar ca esti PNL-ist convins, nu am nici o problema cu asta, fiecare are dreptul la o afiliere politica.
   Doresc totusi sa-mi argumentezi de ce PNL a decis racolarea lui Chirica. Mersi!

  • Singura convingere a lui Bad@ e banu’. Si cum penelistii „e” la putere, ei „plateste”.

  • Zise tov petrov, a cărui ”singura convingere” de trol e punctajul pe care îl primește de la mafia PRO-PSD-ALDE. Dacă n-ar fi beat, și-ar da seama că tehnica asta securistă de a-l acuza pe cel pe care nu e în stare să-l combată, că e ca el, e o tehnică de mult fumată, nu mai ține nici măcat cât de puțin ține el la băutură.
   Valabil și pentru libertarian, care, dacă tot ”dorește” să arate că nu e trol securist ci doar un biet ”idiot util”, să ”argumenteze” de ce ”racolarea lui Chirica” ar fi un motiv de ”afiliere” la mafia PRO-PSD-ALDE. Nu merge ”argumentul” ăla cu ”scârba”, că se știe, e de postaci, mai ales că ”racolarea lui Chirica” e un fake lansat tot de diversioniștii securiști, nu a ”racolat” nimeni pe nimeni, cel puțin deocamdată dar manipulatorii mafiei procmaă ”adevărurile” lor oricum, înainte să se întâmple sau chiar dacă nu se întâmplă. Pentru imbecilii care pun botul.

 5. Zise tov petrov, a cărui ”singura convingere” de trol e punctajul pe care îl primește de la mafia PRO-PSD-ALDE. Dacă n-ar fi beat, și-ar da seama că tehnica asta securistă de a-l acuza pe cel pe care nu e în stare să-l combată, că e ca el, e o tehnică de mult fumată, nu mai ține nici măcat cât de puțin ține el la băutură.
  Valabil și pentru libertarian, care, dacă tot ”dorește” să arate că nu e trol securist ci doar un biet ”idiot util”, să ”argumenteze” de ce ”racolarea lui Chirica” ar fi un motiv de ”afiliere” la mafia PRO-PSD-ALDE. Nu merge ”argumentul” ăla cu ”scârba”, că se știe, e de postaci, mai ales că ”racolarea lui Chirica” e un fake lansat tot de diversioniștii securiști, nu a ”racolat” nimeni pe nimeni, cel puțin deocamdată dar manipulatorii mafiei procmaă ”adevărurile” lor oricum, înainte să se întâmple sau chiar dacă nu se întâmplă. Pentru imbecilii care pun botul.