G4Media.ro

Prim-procuror din Argeș, despre măcelul cu cinci victime: ”Situația de la fața…

sursa foto: Captură video

Prim-procuror din Argeș, despre măcelul cu cinci victime: ”Situația de la fața locului este greu de descris, sunt semne ale unor agresiuni intense/ Au fost mai multe obiecte dure/ Se pare că a fost un plan bine stabilit”

Laurențiu Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, a făcut declarații marți seară, după ce a fost în locul măcelului în care cinci persoane, între care și un copil, au fost ucise de unul dintre membrii familiei. O fetiță de cinci ani, mama, unchiul și bunicii acesteia au fost uciși de unul dintre membrii familiei, cunoscut cu boli psihice și înregistrat cu aceste afecțiuni la medicul de familie, și au fost găsiți morți de tatăl copilei. Măcelul a avut loc în localitatea argeșeană Bascov.

Procurorul a dat detalii cu un impact emoțional ridicat referitor la modul în care oamenii legii presupun că au fost ucise victimele: Făptuitorul a folosit mai multe obiecte dure, dar nu cuțite, ci posibil un ciocan, iar victimele prezentau agresiuni intense, conform lui Palaghia.

Procurorul a mai spus că din primele cercetări pare că a existat un plan bine stabilit al agresorului, însă acesta a discutat liber și coerent cu oamenii legii. Principalul suspect a fost găsit într-o pădure din spatele casei și nu a încercat să fugă la vederea oamenilor legii.

 • E vorba de 5 victime, din aceeași familie. La acest moment, din punct de vedere probator cazul nu implică dificultăți deosebite.
 • Este greu de spus dacă a existat un mobil al crimei, despre persoana respectivă, făptuitorul prezumat și bănuit este cunoscut cu boli psihice, dar nu știm în ce măsură a fost afectat de bolile psihice, vom vedea în anchetă.
 • S-au purtat discuții, a relatat liber despre fapte, urmează să fie dus pentru declarații.
 • Nu am informația (de ce nu se afla într-un centru de specialitate, n.red.). Nu a fost implicat în niciun fel în situații conflictuale care să fi dus în atenția Poliției sau autorităților. Era coerent și a relatat destul de liber despre o anumită modalitate de săvârșire a faptelor.
 • Este foarte posibil să se fi întâmplat dimineață.
 • Victimele au fost găsite în interiorul celor două imobile de la adresa respectivă.
 • Lucrurile sunt cam greu de descris, lucrurile de la fața locului, victimele prezintă semne ale unor agresiuni destul de intense.
 • E vorba de un obiect dur, posibil ciocan. Este făcut un inventar al mai multor obiecte găsite la fața locului, este greu de spus care este, se pare că nu e vorba de un singur obiect.
 • Din semnele de la fața locului pare că a fost un plan bine stabilit. Se pare că a încercat să-și facă rău, dar leziunile sunt superficiale. A fost găsit într-o pădure din spatele casei, nu s-a opus, nu a încercat să fugă.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Umflatul de la interne umbla pe la untold, la misto, sa-l perie pe boc. Oamenii sunt macelariti in casele lor, arsi de vii…politia isi detaseaza personalul in mae, la amicul aurescu! Iohannis, trezeste-te!

  • Bro… ai gresit ministrul. Faptul ca nebunii sunt liberi pe strazi este vina ministerului sanatatii. Nu ca Bode ar fi vreo lumina…

  • @Bode, demisia:

   Da, corect!
   Plus că legile „democratice” – sau făcute în virtutea faptului că suntem în Democrație (unde, chipurile, se respectă Drepturile Omului), legi generând pedepse blânde, ba mai nou „la domiciliu” – sunt raiul infractorilor!
   Care infractori, nu de puține ori, sunt „făcuți” nebuni – chiar dacă nu prea arată a nebuni – tocmai ca să scape!

   Dar ia să-i fi dat drept pedeapsă – în folosul comunității – să-și cedeze organele și „cu executare”!
   Să vezi atunci cum – anunțat fiind că urmează să i se recolteze bojocii, de viu – și dus bineînțeles totul la „bun sfârșit” eventual filmat și difuzat public (exact cum se făceau execuțiile medievale de le vedea toată lumea, în piața Cetății) – ia să vezi cum se făcea „sănătos mintal, pe loc”!!

   Ideea e că demonstrat fiind falimentul Democrațiilor, încet-încet (sau vrând-nevrând) lumea va alege va alege, va dori să reintre în autoritarism; în Dictatură crasă – tocmai pentru că democrația a ajuns de nu le mai conferă siguranță.
   (Nu mai vorbim, de angoasa/frustrarea societății, suferită în urma achitării infractorilor – a nedreptății!)

 2. In Constitutie scrie negru pe alb ca statul Roman protejeaza viata si sanatatea cetatenilor.
  As vrea sa stiu cum mai exact a protejat statul Roman pe cei 5 romani hacuiti in casa de o persoana cunoscuta cu probleme psihice?
  Daca s-ar face investitii aceste pesoane ar putea fi revazute periodic de specialisti. Tratamente si masuri se pot implementa. Ele exista in alte state, doar trebuie sa avem niste politicieni care sa nu mai fure si sa faca ce trebuie cu banii tarii si banii ce ne vin de la UE.
  Scuza ca nu sunt bani nu exista atat timp cat Romania nu reuseste sa absoarba nici macar jumatate din banii UE.
  Coruptia, incompetenta si delasarea clasei politice i-au omorat pe cei 5 in mod indirect. Pe ei si pe multi altii.

  • Parte din progresism este desfiintarea spitalelor de psihiatrie. Ai uitat scandalurile cu „pacientii legati” sau „pacientii incuiati”? Daca am avea psihiatrie cu ramifificatii legale, s-ar constata lipsa de discernamant si ar fi incuiati toti crizatorii, marsaluitorii mandriei si microdozatorii.

  • @Happy Merchant, vrei sa spui ca șoșoacă e produsul progrrsismului sau suveranistii născuți vii? Eu zic ca te înșeli, n-am auzit de teoriile tale.

 3. Chip-ul pe creier e una din Solutii … Si e mai ieftin decat 330 000 000 $ / an.

 4. O solutie mult mai ieftina si foarte clasica e interzisa …

 5. Nu am citit comentariile, mi-am pus mâinile la ochi, dar le cât punem pariu că….cumva, cel puțin un om foarte inteligent, și educat de altfel, va începe să critice corupția și instituțiile statului, care oricum nu au nimic de a face cu cazul odios prezentat aici? 3, 2, 1…

 6. Deocamdata a em un general ca si prim ministru ce permite ca Romania sa fie calcata in picioare de UDMR si nu doar. O rusine nationala sa fii general nepatriot

 7. Daca USR era la guvernare nu se mai ajungea la asta pentru ca era lapte si miere peste tot si dilaii stateau pe marijuana medicinala