G4Media.ro

Prim ministrul Naftali Bennett trece majoritatea Africii pe lista roșie a intrărilor,…

sursa foto: Captură video Facebook

Prim ministrul Naftali Bennett trece majoritatea Africii pe lista roșie a intrărilor, după apariția unei noi variante de Coronavirus cu mutații, intrată deja în Israel

Premierul Bennett a declarat că Israelul va interzice deocamdată călătoriile din toate țările Africii subsahariene. El a spus că guvernul se “pregătește pentru orice scenariu” privind noua tulpină și a recomandat israelienilor să evite, în general, călătoriile în străinătate. Dar el a spus că nu există planuri imediate pentru o carantină.

Până vineri după-amiază, oficialii din domeniul sănătății au declarat că au fost găsite patru cazuri ale noii variante B.1.1.529 în Israel.

Lista țărilor „roșii” a fost goală de aproximativ șase săptămâni, deoarece nicio țară nu intrase în criteriile Ministerului Sănătății. Însă, joi seară, pe listă au fost adăugate Africa de Sud, Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambic, Namibia și Eswatini.

“Toate țările africane… cu excepția Africii de Nord sunt pe lista roșie, iar toți israelienii care se întorc din aceste țări trebuie să respecte o carantină scrupuloasă, inclusiv cei care au sosit în ultimele două săptămâni”, a adăugat Bennett.

Israelienii care se întorc – inclusiv cei care sunt complet vaccinați – din oricare dintre țările considerate acum “roșii” vor fi obligați să se izoleze într-un hotel de carantină administrat de stat timp de o săptămână și vor fi eliberați după ce au trecut două teste PCR negative, a spus Bennett. Repatriații care refuză să fie testați vor trebui să se izoleze timp de două săptămâni într-un hotel de carantină administrat de stat.

Bennett a mai spus că a cerut guvernului să achiziționeze 10 milioane de truse de testare PCR concepute pentru a detecta mai bine noua variantă.

În Israel, datele Ministerului Sănătății de vineri au arătat că 524 de persoane au fost diagnosticate în ziua precedentă, numărul reprezentând 0,69% din cele peste 82.000 de teste efectuate.

Au fost internate 166 de persoane, dintre care 120 erau în stare gravă. Datele au arătat că aproape 85 la sută din cazurile grave sunt printre persoane nevaccinate. În Israel 63,75% din populația totală a primit două doze de vaccin anti-Covid.

Times of Israel, Jerusalem Post, Ynet News, Haaretz

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...