G4Media.ro

Prim-ministrul ceh a anunțat un atentat asupra vieții sale / Un oponent…

Sursa foto: Facebook / Andrej Babis

Prim-ministrul ceh a anunțat un atentat asupra vieții sale / Un oponent al măsurilor anti-Covid, prins cu arme în clădirea Guvernului

Premierul interimar al Cehiei, Andrej Babiš, a scris pe pagina sa de Facebook că un oponent al măsurilor luate pentru stoparea pandemiei a încercat să-l asasineze, anunță Novinky.cz.

Babiš a spus că incidentul a avut loc miercuri, 1 decembrie. Potrivit premierului, un bărbat a intrat în clădirea guvernului înarmat cu un pumnal și un pistol, iar poliția l-a reținut.

În comentariul de pe Facebook, Babiš a spus că gestul individului are legătură cu măsurile pe care le-a luat guvernul, în contextul încercării de stopare a pandemiei.

„Facem toate acestea de dragul oamenilor. Sau nu crezi că acest virus ucide oameni? Nu crezi că vaccinul protejează?”, a scris premierul adresându-se persoanelor care nu cred în aceste măsuri.

Poliția cehă a spus că va publica informații suplimentare despre acest caz.

Nu este prima dată când premierul Babiš se confruntă cu amenințări, scrie presa din Cehia. El a declarat pentru CNN, la sfârșitul lunii februarie, că un bărbat care a vrut să-l împuște pe el și pe familia lui. Poliția a pus sub pază apoi casa premierului, iar suspectul a fost arestat apoi în Spania și acuzat de șantaj.

„Domnul mi-a scris o scrisoare în care își cere iertare”, a spus Babiš la mijlocul lunii aprilie. O lună mai târziu, bărbatul a convenit cu procurorul asupra unei pedepse de doi ani cu suspendare, iar instanța a aprobat acordul.

Sursa foto: Facebook / Andrej Babis

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Inca e bine. Mafia statala romaneasca distruge si ucide fara avertizare.

  2. Cazul de fata pare o prosteala, dar se va ajunge si aici.

  3. Cei care ajung sa scrie o carte, sa o publice, ca rod al muncii lor, nu plagiate, nu își ascund și nu își arunca munca la gunoi. Ce să publice marțafoiul dezgustător, retrograd!? Ies la iveală numai mizerii, hoții, învârteli care mai de care mai ilegale…
    Mult, mult tupeu.