G4Media.ro

Prim-ministra Jacinda Ardern a câștigat zdrobitor alegerile parlamentare din Noua Zeelandă, partidul…

Prim-ministra Jacinda Ardern a câștigat zdrobitor alegerile parlamentare din Noua Zeelandă, partidul său putând forma singur guvernul

Jacinda Ardern a obţinut încă un mandat de prim-ministru al Noii Zeelande, formaţiunea sa politică, Partidul Laburist, câştigând alegerile parlamentare desfăşurate în această ţară, relatează Reuters, Xinhua şi dpa.

Rezultatele după numărarea a 98% din voturi arată că Partidul Laburist ar urma să deţină 64 dintre cele 120 de locuri în forul legislativ şi ar putea forma singur viitorul guvern.

Partidul Naţional (opoziţia de centru-dreapta) a obţinut doar 27% din sufragii, ceea ce înseamnă 35 de mandate parlamentare.

Niciun partid nu a obţinut o majoritate covârşitoare în Noua Zeelandă după introducerea actualului sistem parlamentar, în 1996.

Jacinda Ardern s-a adresat la Auckland susţinătorilor săi în timp ce erau numărate ultimele voturi. ”Acestea nu au fost nişte alegeri obişnuite; nu sunt timpuri obişnuite. Este o perioadă plină de incertitudine şi nervozitate şi suntem decişi să fim un antidot pentru asta”, a subliniat ea.

”Vom fi un partid care guvernează pentru fiecare neozeelandez”, s-a angajat Ardern, care le-a transmis simpatizanţilor partidului său că intenţionează să guverneze ”în mod pozitiv şi cu optimism”, atitudine manifestată şi în campania electorală.

”Acum, mai mult ca oricând, este timpul să continuăm să lucrăm, să valorificăm oportunităţile aflate în faţa noastră”, a subliniat şefa executivului neozeelandez.

Lidera Partidului Naţional, Judith Collins, a cărei formaţiune a înregistrat unul dintre cele mai slabe rezultate din ultimele decenii, a afirmat că partidul ”a ştiut mereu” că aceste alegeri urmau să fie unele dificile.

”Partidul Naţional va ieşi din această înfrângere mai solid, mai disciplinat şi mai conectat. Ne vom întoarce”, a promis Collins.

Rezultatele finale oficiale ale scrutinului urmează să fie confirmate pe 6 noiembrie, întrucât voturile speciale – care includ voturile exprimate de cetăţenii neozeelandezi aflaţi în străinătate – nu au fost deocamdată numărate. În anul 2017, voturile speciale au reprezentat aproximativ 17% din voturile totale exprimate.

Simultan cu scrutinul legislativ, alegătorii neozeelandezi au avut posibilitatea să se exprime prin referendum asupra a două subiecte importante: unul privind eutanasia şi celălalt referitor la reforma legii privind consumul de canabis.

Dacă alegătorii neozeelandezi vor fi de acord cu eutanasia, atunci rezultatul referendumului va fi transpus în lege în octombrie 2021.

În privinţa canabisului, rămâne la latitudinea guvernului să decidă dacă eventuala dezincriminare va fi introdusă în lege. Rezultatele oficiale ale celor două referendumuri vor fi anunţate la 30 octombrie.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Arden a impus lockdown, cu obiectiv zero cazuri in comunitate. Granite controlate. Economia n-a murit. Viata poate reveni la normal. Nu e dictatura. A organizat alegeri si le-a castigat masiv. Democratic. Ca sa vezi, poporul mai premiaza si competenta. Deci se poate, daca ai cu cine.

 2. Asta premier!!!!

  • Deci stanga politica obtine o majoritate zdrobitoare, toata planeta exulta.
   Cand se intampla asa ceva in Ungaria sau Polonia, cand dreapta castiga alegerile in mod democratic, toata planeta striga dictatura.
   Mass media globalista de r@hat.

  • Da’ nu-l depaseste pe Basache, asa-i?

  • Partidul muncitoresc pe rit nou:

   „Dacă în urmă cu 100 de ani, valorile erau nivelate de comunism în Europa de Est, totul în numele drepturilor „clasei muncitoare”, astăzi, noul tip de comunism, progresismul-neomarxist, urmărește nivelarea valorilor și distrugerea fundamentelor conservatoare ale societății prin împingerea în față a „drepturilor” minorităților sexuale, etnice și religioase, care devin, astfel, clasele privilegiate ale noii ideologii și ale noilor structuri de putere.”

 3. In situatia asta eram si noi daca ar fi fost voata domana Viorica Dancila, o femeie deosebita cu o experienta nemarginita ar fi manageriat situatia prezenta intr-un mod mult mai elegant.

 4. Dancila o analfabeta , care este aruncata la gunoi acolo unde ii este locul.

 5. Jacinda Ardern New Zealand prime minister a freemason Exposed! in 7 minutes or less

  https://www.shorturl.at/joqO8

 6. Who are the Dark Leaders of Today? JACINDA ARDERN is a Strong Candidate
  https:///www.shorturl.at/eDGR5

 7. Domnu’ Anonimus, e prim-ministru nu prim-ministra. Prim-ministra e numai in zonele mai sarace (cu cunostintele).

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.