G4Media.ro

Prim-ministra Estoniei avertizează împotriva campaniei de dezinformare a Rusiei: „De la invazie,…

Sursa foto: © European Union 2022 - Source : EP / Frederic MARVAUX

Prim-ministra Estoniei avertizează împotriva campaniei de dezinformare a Rusiei: „De la invazie, numărul de abonaţi la conturile susţinute de Kremlin s-a triplat pe Telegram şi s-a dublat pe Tiktok”

Premierul estonian Kaja Kallas a avertizat luni împotriva campaniei de dezinformare a Rusiei în legătură cu războiul din Ucraina, relatează dpa, citată de Agerpres.

„Campania Rusiei are drept scop descurajarea factorilor de decizie democratici şi a societăţilor de la a sprijini Ucraina, provocând diviziuni politice interne şi influenţând voturile democratice – inclusiv deciziile pe care le luăm la secţiile noastre de votare”, a scris Kallas într-un comentariu pentru site-ul de ştiri german Redaktionsnetzwerk Deutschland.

„Campania de dezinformare a Kremlinului ajunge la un public uriaş prin intermediul reţelelor sociale”, a mai spus ea.

„Cea mai recentă capcană a dezinformării ruseşti’ este „să ne facă să credem că sprijinul pentru Ucraina este o cauză fără speranţă, că noi suntem primii care obosim. Putem demonstra contrariul”, a continuat Kallas.

De teamă, unii au susţinut că sprijinirea Ucrainei pentru a se apăra împotriva agresiunii ruseşti a însemnat escaladare. „Răspunsul meu la asta: apărarea nu este provocare. Rezistenţa nu provoacă Rusia – slăbiciunea o provoacă”, a mai spus ea.

„Trebuie să ne gândim cum putem preveni boţii şi trolii să răspândească dezinformarea”, a avertizat Kallas, adăugând: „De la invazie, numărul de abonaţi la conturile susţinute de Kremlin s-a triplat pe Telegram şi s-a dublat pe Tiktok”.

Rusia se pregăteşte pentru un război lung împotriva Ucrainei, a scris Kallas. „O victorie rapidă este exclusă”, a mai spus premierul estonian.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...