G4Media.ro

Prețul gigacaloriei crește cu aproape 25 la sută în municipiul Suceava /…

Sursa foto: Centrala Biomasă Suceava / Facebook

Prețul gigacaloriei crește cu aproape 25 la sută în municipiul Suceava / Diferența de preț urmează să fie suportată de primărie / ”Trebuie să plătim în plus de la bugetul local 6,79 de milioane de lei, bani pe care sperăm să-i primim de la Guvern”

Energia termică produsă la centrala care asigură necesarul de căldură al municipiului Suceava, în sistem centralizat, se scumpește cu aproape 25% de la finele lunii octombrie, anunță Monitorul de Suceava.

Anunțul a fost făcut de către primarul Sucevei, Ion Lungu, care a precizat că municipalitatea a primit deja de la Bioenergy solicitarea de majorare a prețului gigacaloriei, în baza avizelor obținute de la ANRE și ANRSC.

În urma actualizării costurilor de producție, prețul gigacaloriei la gardul centralei va crește la 244,75 lei din data de 27 octombrie.

Ion Lungu a spus că populația nu va avea de suferit din cauza majorării costului gigacaloriei, diferența de preț urmând a fi suportată de primărie, prin subvenția acordată pentru căldura și apa caldă consumată de cei racordați la sistemul centralizat.

„În aceste condiții, trebuie să plătim în plus de la bugetul local suma de 6,798 de milioane de lei, bani pe care sperăm să-i primim de la Guvern. Noi am solicitat suma de 20 de milioane de lei, din care 10 milioane de lei până la finele anului și 10 milioane de lei pe primele trei luni din anul 2023”, a adăugat primarul Sucevei.

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Oare plateste primaria ceva si celor cu centrale proprii? Doar asa, sa fie echitabili, ca taxele sunt la fel, indiferent cu ce te incalzesti. Daca nu, se cheama discriminare.

    • Pai nu plateste! Si noi platim de fapt toate subventiile la tot si la toate! Doar bugetul este un mare sac fara fund! Pana se termina fundul!!!

  2. Pina acum cred ca si id iotii natiei s-au prins ca „primaria” plateste tot din banii pe care-i ia de la oameni.
    „Suporta primaria”, „guvernul da”, „guvernul subventioneaza”, prafuri pentru neevoluati.

  3. Dați afară jumătate din primărie și aveți bani,cerșetorilor, că atâta știți!la întins mâna după bani!când vă luați și de muncă?